Dagens

image241
- Vit och rödrandig tröja med tryck, WESC
- Svarta shorts (uppsydda byxor), Jackpot
- Svarta strumpbyxor
- Röda lackskor med peeptoe, Bianco
- Rött nagellack, Depend
Till: solisar, massa annat.

Foto taget av Senait

Blodröd

Nu när jag slutat bita på naglarna och dom sakta men säkert börjat växa så älskar jag att måla dom. Har haft neonrosa nu ett tag men jag kände mig lite röd idag. Har använt Depend nagellack nr 36 (den röda) och nr 34 (den rosa) oh jag är mycket nöjd. Täcker bra, torkade fort och håller riktigt bra faktiskt.

image240
Jag gillar resultatet.

Eargazm

Eargazm: I'm from Barcelona - We're from Barcelona

Dagens

image239
- Svart t-shirt med små fickor, H&M trend
- Svarta shorts, Jackpot (uppsydda byxor)
- Svarta leggings, ?
- Zebramönstade slipins, Din sko
- Svart armband, seondhand
- Vitt armband, H&M
Till: svart liten väska garderobsfynd, svart finstickad kofta H&M, solisar

Nian&fylla

Ja, invigningen var bra. Resultatet av kvällen blev en aning för mycket alkohol och en kväll på Ankan. Men det var trevligt, även om dagen efter inte var det. Usch, hatar att vara bakfull.

Hamnade nere på stan trots min sega kropp. Skulle luncha med mamma, jag kollade på när hon åt ocgh tog med min kycklingsallad hem. Sedan blev det en tripp på stan med Carolina där vi tillslut hamnade på nya Ballroom, en mycket bra affär med de flesta utmärkta svenska märkena och lite till. Efter att ha provat jeans i typ en evighet
(läs 30 min) så bestämde sig Carro för ett par mörkblåa tvättade Julian Red jeans, stuprör givetvis. Satt som ett smäck. Tyvärr hade tjejen glömt kortet hemma så de får väl inhandlas under veckan. Synd baby.

Igår var det 20-årskalas som vankades. Sofia, en klasskompis från gymnasie som fortfarande hängs med hade fyllt år och det skulle firas. Hon hade lånat (?) Barbros brygga, ett litet fik/bar/resturang i inre hamn och där tillbringades kvällen med en massa god mat, efterrätt och dryck. Jag var ju som sagt lite tagen efter torsdagens bravader så jag chillade lite med alkoholen. Bild på outfit kommer så fort mitt kamerabatteri är laddat.

Dagen bjuder på en lunch med Emma, flytt med Sandra och så kanske ett häng med Oslograbbarna som är hemma och festar. Det låter fint det !

Dagens

Svartvitt tema gäller ikväll när Karlstadpuben Biljard Nian kör nyinvigning efter renovering.
image238
- Vita linnen, H&M
- Svart liten väst, H&M
- Kort kjol i skinnimitation, sytt själv
- Strumpisar, H&M
- Svarta pumps, secondhand
Till: vit och svartmönstrad lång hood Monki, liten svart väska garderobsfynd

Supershopping

Nej, jag har inte supershoppat men Karlstads största (?) köpcentra har haft en trevlig supershoppingkväll. Satt hundvakt åt brorsans lilla hund så jag hann inte med någon runda men hade sett i tidningen att Bianco skulle sälja ut lackballerinas med peeptoe för 250 kr (ord. 400 kr). Jag har letat efter några röda lackskor länge men tycker att vanliga ballerinas är lite tråkigt, annars hade dom från Indiska varit ett bra alternativ. Högg till på ett par iaf:

image237

Det är en liten, liten kilklack också, på en kanske 2-3 cm. Inte för att jag behöver bli så mycket längre, men snyggare är det. Jag är hursomhelst mycket nöjd. Vill ha dom imorgonkväll, men vi ska på nyinvigning av Biljard Nian, en pub här i Karlstad som renoverat om, och dresscode för kvällen är tyvärr svart/vitt. Men men, får ta dom på fredag. Måste ändå göra fötterna fina för det hinner jag inte imorgon.

Well, det blir en härlig innekväll, även om vädret är fint, för TV:n lockar med favoriterna Top Model 7 och Grey's Anatomy. Om vi säger så här, jag är alltid hemma på onsdagar...

Eargazm: The Frey - How to save a life

Helgen i KBH

Yes åkte som sagt till Köpenhamn i fredags morse, tidiga morse. Tåget avgick från Karlstad 06.18 vilket är okristligt tidigt. Tvingade min mamma att gå upp sympatitidigt med mig och hon fick sedan äran att köra mig till tåget. Väl på tåget vågade jag inte somna i rädsla av att missa bytet i Katrineholm så jag läste i min bok istället. Bytet gick sedan bra även om jag höll på att blåsa bort i väntan. Nu kunde jag äntligen få sova men jag läste lite sedan somnade jag. Byte i Malmö blev det och jag hoppade på tåget som skulle färda mig under vattnet till det danska landet. Det gick också bra även om det satt en idiot bredvid mig och försökte prata i mobil. Hallå, dålig mottagning är det ju öven tåget kör på land och det fanns absolut ingen under men han skrek en massa ändå. Idiot !

Framme på Huvudbanegården i KBH försökte jag köpa mig ett busskort men vi förstog inte riktigt varann, hon i kassan och jag, så jag gick därifrån tomhänt. Tur var väl det för vi åkte bil med Ivan, Annas pojkvän, hela helgen. Sedan släpade jag mig själv och packning genom hela Ströget som är typ tre mil minus två och en halv. Jag höll utkik efter världens längsta man och när jag trodde att jag missat honom stod han där och jag klev in på Annas jobb. Där hängde vi under eftermiddagen tillsammans med Bodil, en annan gammal Hammaröbo, eftersom dom jobbade. På kvällen var det sedan tänkt att vi skulle dricka öl och snacka skit. Istället hamnade vi på IKEA, sedan åt vi pizza och så somnade vi.

Lördagen började vid kanske ett då vi efter en frukost bestående av mjölk och Nesquick äntligen tagit oss samman. På stan vandrade vi runt lite grann, jag fick gå lite själv då Anna och Ivan fick leta upp ny parkering. Då fyndade jag min klänning och mina pengar tog typ slut. Vi pratade med Bodil och bestämde att vi skulle föra hos dom på kvällen då de bor typ fem minne från Ströget, alltså city. Efter lite tjat fick vi komma vid tio och vi fortsatte dagen med en tur på Annas andra arbetsplats, Ripleys Belive it or not. Det var skoj. Sedan åkte vi hem och powernapen på en halvtimme som vi skulle ta blev två timar längre och vid åttasnåret vaknade vi och insåg att vi skulle ju snart vara hos Bodil och dom.

Vi gjorde oss iordning och dolade lite, tillslut kom vi iväg och blev en sisådär 40 minuter sena. Bättre sent än aldrig dock, sa vi och korkade upp ölen. Förade och körde ett jävligt roligt spel med knasiga dilemman.

Vilken fetish skulle du helst vilja engagera dig i ?
- En het brud som spyr på dig
- En het brud som bajsar på dig

Det blev lite små missförstånd så Ivan och Laust är danskar och vi andra, jag Anna Bodil Sara Tim Chrille, är svenskar. Men det gjorde bara saken roligare. Det blev lyckat och vid halv ett bestämde vi oss för att dra vidare till Natsad so skulle vara något skönt tehnoställe... Bodil och Chrille förlorade vi påvägen pågrund av för mycket alkohol men vi andra fortsatte till Natsad där musiken sög, jag tappade 50 danska kronor och Laust stod och pratade med mig hela kvällen. Bör påpeka att jag förstår kanske 1 % danska men han var glad ändå. Vi drog och var påväg till Den Glade Grisen men kön var för lång så vi drog in på grannbaren och rökte vattenpipa, fortsatte sedan till Heidis där dom spelade en blandning av The Roots (jag och Tim blev överlyckliga) och Guns n' Rose. Vid femsnåret åkte vi hem.

Söndagen blev dryg då Anna var så bakis så hon orkade inte upp ur sängen förrän vid femsnåret. Jag glodde på dansk tv, läste ut min sista bok jag hade med mig och levde på Nesquick. Köpte pizza på kvällen men min var så äcklig att jag bara åt en liten slice. Såg SAW 3 som sög, se inte den sedan somnade vi.

Måndagen började tidigt då Ivan körde oss in till stan innan han började jobbet halv tio och vi hängde på Nytorv i en timme innan Danske Bank öppnade så Anna kunde fixa nytt kort. Sedan hängde vi på Huvudbanegården och hade problem med att hitta spår 26 där mitt tåg skulle gå ifrån. Låg mellan spår 3,4 och 5, 6. Mycket loiskt. Kändes lite som Harry Potter... Tågresan hem var tråkigt, hade inte ens något att läsa så jag satte mig med Kupé och läste den i en timme tills dom kom och tog min biljett. Efter det somnade jag och sov i tre timmar. Sedan en massa byten och så äntligen hemma igen...

Min säng är väldigt skön.

Overall, en mycket bra resa med en mycket tråkig söndag. Kul att träffa Anna och jag älskar min klänning.

Snyggve

Ibland undrar man hur bra man kan bli på bild egentligen ? Här är svaret...
image230
Terores och jag en måndagkväll

Dagens

image229
- Vit och svartmönstrad lång hood med knappar, Monki
- Svart linne/klänning, Monki
- Svarta tights, Gina Tricot
- Vita tennisskor, H&M
Till: buteljgrön skinnjacka Saints and mortals, svart väska Åhléns

Dagens

image228
- Svart stickad tröja med rutmönster, Åhléns
- Vit lång skjorta, H&M
- Svarta tights, Gina Tricot
- Vita tennisskor, H&M
Till: buteljgrön skinnjacka Saints and Mortals, svart väska Åhléns

Resultat av shopping i KBH

Det blev inte så myket för min plånbok var inte så tjock men det resulterade i en klänning som hängde alldeles ensam kvar på H&M trend och i precis min storlek...

image227

Bilden gör den inte riktigt rättvisa, iallafall inte färgmässigt. Är lite mer lilablå och ska absolut strykas innan användning. Denna gick på 349 danska kroner så i svenska pengar gick den på ca 440 kr. Helt okej, och jag har inte sett den hos någon annan eller på H&M så jag är mycket nöjd.

Måste packa upp nu, har tvättid imorgon och det är hög tid att tvätta, speciellt då danskarna röker över allt. Usch ! Mer om helgen kommen när jag är lite rikare med tid. Kram !

Efterlyses

Svart tröja med luva och dragkedja från H&M:s Divided herravdelning i storlek S efterlyses. Speciellt för er som var på min fest(er) under påsken. Någon som sett den ? Kontakta mig snarast, det är en favorit !

BTW, befinner mig i KBH (Köpenhamn) under helgen. Återkommer med fynden och så vidare på måndag, ev tisdag. Ha en trevlig helg hörni !


Dagens

image226
- Vit finstickad kofta, H&M
- Röd klänning med vita prickar, knappar och puffärmar, H&M
- Svarta tights, H&M
- Vita tennisskor, H&M
- Silverarmband, secondhand Annas vintage
Till: buteljgrön skinnjacka Saints and Mortals, svart väska Åhléns, solisar

Blingbling

Det är inte bara P.Diddy, 50 cent och resten av hiphop/rap-eliten som får gigantiska stenar att se bra ut. Det är dags för vi, the little people, att gå ut och glänsa ikapp med solen. Vårens stentrend tror jag kommer slå stort. Vem vill inte se sådär lagomt tackyglamorös ut ?

Dessa skönheter kommer från Marc Jacobs och priset ligger på rara 5000 kr. Kanske inte det billigaste men definitivt det snyggaste. Skulle dock kunna tänka mit lite färggladare stenar men matchar man med den knallrosa klänning så är det inga problem. Riktigt snygga till ett par silvertights också...
image225
Marc Jacobs går in hårt för stora stenar i sin nya vårkollektion och dessa får inte pryda bara skor utan turbaner och hårband och massa annat. Kanske inget man köper, men definitivt en inspirationskälla.

Det är lätt att "blinga" sig själv. I de flesta hobbyaffärer, typ Panduro finns stenar i alla regnbågens färger och storlekar. Det och lite superlim så sitter det perfekt. Man kan testa lilpistol, fastnar nog lättast och bäst, men frågan är om det håller. Tror inte att limmet i limpistolerna är vattenfast nämligen.

Har du ett par gamla pumps som du tröttnat på ? Eller ett par ballerinas som du aldrig riktigt gillat ? Eller bara är suger på ett par blingade skor, då tycker jag du ska satsa på detta. Tror det kommer bli riktigt läckert.

Kom på en idé när jag läste Kellys inlägg. Dessa är köpta, men jag tror att många av er, precis som jag, har en hel drös med breda diadem, eller smala, som ligger hemma och skräpar för man tröttnat på dem. Vad gör inte ett par stenar för att piffa upp och göra något gammalt till nytt. Detta ska jag göra så fort det har trillat in lite pengar i kassan efter shoppingorgien jag tänkt ha i KBH.

Lycka till och är det någon som gör något roligt, let me know !

Diamonds are a girls best friend

Dagens

image224
- Svart ribbat linne, Indiska
- Grått långt ribbat linne, Cubus
- Svart finstickad kofta, H&M
- Svarta tights, H&M
- Vita och gula gymnastikskor, Nike
Till: buteljgrön skinnjacka Saints and Mortals, vit stor oversizeväska med grått tryck H&M

Aldrig duga

Så är det. Jag har insett det nu. Att i vissa ögon kommer man aldrig duga, deras förväntningar är för höga. Att försöka förverkliga ens egna drömmar och ticks och jag vet inte vad genom andra för att man inte själv kunde/kan är sjukt. Inte bra någonstans. Varken nyttigt för personen som måste försöka duga och för den men orealistiska förväntningar.

Jag vet inte vad jag skulle kunna gör annorlunda. Hur allt skulle kunna vara.
Jag är trött att gå på tå.
Jag är trött på att aldrig vara tillräcklig.
Jag är trött på att vara osynlig.

Jag vill bli behandlad på samma sätt som dom som behandlar mig vill bli behandlade.
Jag är trött på att vara ensam med det här.
Jag är trött på att inte en enda yta som är MIN.
Jag är trött på mitt liv.

Jag vet inte vad mycket mer jag orkar men det finns inte så många val, så många vägar ut, bort härifrån. Känns som jag lever i ett fängelse som bara blir värre och det är många månader kvar innan frigivelse. Jag längtar...

Eargazm: Sheryl Crow - The first cut is the deepest

Dagens

image223
- Hallonröd klänning, H&M
- Ljusgråa metallictights, Monki
- Svarta ballerinas, Vagabond
- Silverskärp, secondhand
- Silverarmband, secondhand
Till: svart finstickad kofta H&M, buteljgrön skinnjacka Saints and Mortals, vit stor oversize väska med grått tryck H&M

Bilden blev lite konstig, ser ut som mina boobs är i storlek med Dollys :b

No words necessary

image222
Mulberry Bayswater Fuchsia

Jobbar

Det är jävligt lugnt idag, nästan för lugnt. Hade bara sju besök mellan 16:00 och 18:30 och nu har jag varit på sex utav dom. Det sjunde ska jag ta snart men han vill inte ha hjälp förrän vid 18-tiden så det får vänta lite. Så nu sitter jag själv här i lokalen framför MSN och här framför bloggen. Inte bra...

Var ute igår. Eller ute och ute. Emma ringde och frågade om jag hade lust att hänga med och kolla på en modevisning som en tjej på hennes jobb ordnade i projektarbete på Arena, en nattklubb här i Karlstad. Och fan vi stod ju på listan och gratis är gott så jag sa ja. Hade tur sen med garderoben för det var Sabah som stod så den fick jag gratis också. Sen så bjöd Emma på drickat, även om jag var tråkig och höll mig till en Fanta.

Emma däremot höll sig till öl och shoten Rock N' Roll ( hälften Jack Daniels, hälften Sambucca ) så hon var full som en kastrull. Haha, fast på ett bra/roligt sätt. Love you !

Modevisningen visade killkläder från Bertoni och tjejkläder från Lilla Ego med bla. Minimarket och Jojo&Milou. Sedan visade dom också badmode från Dykmagasinet. En bra show med bra koreografi, för att vara amatörmässigt, och roliga modeller. Det var helt enkelt skoj. Och en massa folk, bla. alla "coola" killar ur Tingvalla-trean som hejade på deras kompisar på catwalken. Det blev en del skrik...

Arena a.k.a partyparadise är i en klass för sig. En riktig köttmarknad är vad det är. Vi stod igår, jag och Emma, och kollar ner på stora dansgolvet. Där står en tjej och råhånglar med en kille, vi kan kalla honom nr. Sen kommer hans kompis, kille nr 2. Tjejen vänder sig om och hånglar med nr 2 medan nr 1 står och tafsar på henne. Hon växlar mellan nr 1 och 2. Sedan kommer kille nr 3 som hon hånglar med medan nr 1 står och smeker hennes röv. Kille nr 3 går och tjejen träffar en tjejkompis dom ställer sig och dansar mot varandra med kille nr 1 och 2 bakom sig. Tjejen böjwer sig förbi sin kompis och hånglar med killen bakom henne för att sedan böja sig bak och hångla med killen som dansar bakom henne själv. Tjejen och kompisen lämnar sedan dansgolvet och påväg därifrån möter hon kille nr 3 som hon hånglar med igen.

Nu har det gått kanske tjugo minuter sen vi sett henne och vi står nu och dansar på det lilla dansgolvet. Då ser vi henne stå och hångla med kille nr 4, ja nr 4 ! Nu börjar jag bli orolig för tjejen. Det är uppenbart att hon är aspackad och att killarna utnyttjar detta till max. Svin ! Vi går iväg ett tag och kommer sedan tillbaka till stora dansgolvet där modevisningen snart ska ske. Där står tjejen igen vid catwalken tillsammans med kille nr 3 och kille nr 5... Medan hon hånglar upp kille nr 3 står kille nr 5 och gräver henne mellan benen utanpå tightsen. Jag trodde helt ärligt att jag skulle dö. Hon vänder sig om och hånglar med kille nr 5. Vid detta läge var jag riktigt nära att gå fram och säga till henne att dom bara utnyttjar situationen. Dom vände ju typ på henne och turades om att hångla upp henne medan den andra och den tredje stod och tafsade på henne.

Man måste se upp med det där i fyllan när man är tjej. Det är jävligt lätt att man blir utnyttjad, jag säger bara det...

Dagens

Jag bjuder inte på någon bild idag, ska iväg och jobba så det blir lite slappt. Orkar inte ens anstränga mig. Samma som här blir det iallafall. Skönt att ha när man jobbar och det är det viktigaste. För er som inte vet och missat vad jag jobbar med så jobbar jag för kommunen inom hemtjänsten. Kontakten med pensionärerna är mycket givande men jag hatar typ alla sladdertackor till arbetskamrater. Tyvärr.

Eargazm: Moneybrother - It's been hurting all the way with you Joanna

Say no more

image221
The Sartorialist


Flawless

That's me ! Nej, men jag lämnade in och förklarade mina kompletteringsuppgifter i Matte E and guess what ? Jag klarade mig. Så jävla skönt ( ursäkta språket ) ! Helt galet, nu ska jag bara sätta mig med den där satans kemihemtentan och förstå vad jag räknat ut, hmm... Låter som det kommer bi knasigt men what the hell !

Har slappat lite framför första säsongen med Vänner, ska slänga i mig en frukt eller något sen blir det en liten tripp till lasarettet och hålla morfar sällskap. Måste ta vara på sina nära och kära, vet aldrig när dom försvinner från en...

Ska ta det lugnt nu hela helgen, förutom hemtentan och jobbet på lördagkväll. Ser fram emot nästa helg dock. Då bär det av till Köpenhamn, a.k.a KBH och hälsa på min lilla mask Anna Jost. Det ska bli riktigt trevligt. Se på hennes och Ivves nya lägenhet och hänga på hennes jobb, gå på krogen och utnyttja fri bar till fullo ! Trevlig shopping, även om jag inte har så mycket cash att spendera. Längtar bara till det bautastora H&M på Ströget. Det är ta mig fan min dröm, helt crazy.

Nä nu era fuckfaces. Nu orkar jag inte mer.


London baby,

Dagens

image219
- Krämvit finstickad klänning, Cubus
- Svart linne/klänning, Monki
- Svarta tights, H&M
- Svarta ballerinas, Vagabond
Till: buteljgrön skinnjacka Saints and mortals, vit stor oversiza väska med grått tryck H&M, solisar

Sjukan

Sorry för ett oengagerat bloggande idag men första delen av dagens tillbringades i skolan där jag satte hela min klass på att försöka lösa mina kompletteringsuppgifter i Matte E. Ingen klarade dom utan efter typ 100 timmar så knåpade vi ihop lite olika uträkningar och tror vi fick rätt. Ska bara fatta vad som står så jag kan lämna in det imorn med förklaring.

Under dagen var det också någon sorts mässa på skolan, Hotspot, med massa företag som ville att dom som läser något riktigt, alltså inte jag, ska prata lite med dom och söka jobb typ. Jag såg det som en mycket ypperlig chans att snika till mig godis och massa pryls och eftersom gratis är godast så blev det en hel del. Ulrika i min klass som inte vågade ta så mycket kollade storögt på mig när jag tömde ut typ två kila karameller på bordet. Men hon åt och var glad.

Andra delen av dagen har spenderats på intensiven på Karlstad lasarett ( ja jag gillar det ordet ) där min mormor vårdas för koldioxidförgiftning orsakad av för fet mage... Hmm. Ja hemskt var det och just nu sitter jag och har ångest över allt. Bajs ! Vi hoppas och ber för att allt blir bra, det måste det bli... Både för min skull, mammas och mosters skull men framförallt morfars. Älskar er, över allt annat. Skulle inte klarat en dag utan er.

Min morfar ska någongång när jag orkar tillägnas ett helt inlägg om hans mornar med frukost på sängen. Vilken karl ! That's my guy !


Dagens

image218
- Svart farfarströja, Ellos
- Rosa klänning med tryck, H&M
- Svarta tights, H&M
- Svarta tennisskor, Keds
Till: svart satinjacka Monki, vit stor oversizeväska med grått tryck H&M, rosa neonarmband inte på bild H&M

Goodnight sweetheart...

... it's time to go. I hate to leave but I have to go.

Ja, har nu sett senaste avsnittet av Grey's anatomy och det var bra. Samtidigt spelade jag in Top Model 7, dags att krypa ner under täcket och mysa framför det. Damn, vad jag fryser förresten ?!

Eargazm: Oasis - Don't look back in anger

Nighty night...

My new addiction

image217
Jag har alltid känt mig lite manlig

Hudvård 2

Fortsätter min lilla kroppsskötselskola här med ett inlägg om huden. Jag har skrivit om produkter som jag älskar tidigare och nu ger jag lite tips om hur man bäst sköter sin hud.

Alla har vi olika hudtyper. Min är ganska känslig, blir lätt torr med torra fläckar lite här och där samtidigt som jag inte kan smörja in mig hur mycket som helst för då får jag finnar. Inte helt okej, jag skyller på dålig genuppsättning. Jag är dessutom lite överkänslig för produkter med antibiotika i, så det kan jag inte heller använda. Sol- och köldeksem och värmeutslag är min vardag, haha.

Men A och O inom hudvård det är att tvätta sig morgon och kväll, gärna med något återfuktande. Man vet bäst själv vad man behöver för sorts produkter för sin egen hy, men är du osäker så gå till närmsta hudvårdssalong eller typ Kicks och be om lite tips. Man bör också efter tvätt smörja in sig. Jag har en något lättare kräm för ansiktet som torkar snabbt och sedan ett bodybutter till övriga kroppen som jag låter torka in medan jag sminkar mig.

Mina ben ser så här på vårkanten efter köldeksem och en lååång vinter ut som dinosauriehud. Helt krackelerad och snustorra. Då kan det vara bra att göra ett litet hemmaspa.

Steg 1 Peeling - Detta är mycket viktigare än vad många tror. Du kommer aldrig få frisk, fin hy och med nya fräscha hudceller om du inte skrubbar bort de gamla innan. Själv använder jag en underbar bodyscrub från Yves Rocher som luktar vanilj med enda minus att man ruskigt sugen på wienerbröd. Man kan också använda sig av en badhandske eller borste.

Steg 2 Smörja smörja smörja - Har jag väldigt torra ben brukar jag dränka in dom i olivolja, linda runt glapack och sitta så ett tag. Funkar finnemang och kostar inte många kronor. Annars smörjer jag noga med ett fett bodybutter. Det också bra att låta benen vara lite fuktiga när du smörjer, då suger huden åt sig mer. Nackdelen är att de tar lite längre tid att torka och det blir lite kladdigare.

Steg 3 Repetition eller BUS - Här beror på hur torr du egentligen är. Antingen upprepar du steg 1 och 2 tills du nått önskat resultat eller så fortsätter du med steg 3, näligen brun utan sol, BUS. För att göra detta måste du vara återfuktad, annars blir det flammigt. Det har alltså inte så mycket att göra med krämen utan snarare hur mycket din hud suger åt sig. Jag rekommenderar Dove Summer Glow för dig so inte är så van för den är både billig och effektiv. Fungerar dessutom som en vanlig hudlotion och återfuktar. För er som har varit med lite i gamet och kan det här med BUS så har Lancomé Flash Bronzer några underbara BUS-krämer både för ansikte och kropp som dessutom finns i olika styrkor beroende på hur stark du vill och kan ha den. Var noga med hur ni smörjer in. I ansiktet är det bra om ni duttar ut lite prickar och sedan smörjer så det blir jämt, samma med resten av kroppen fast störra klickar.

  


Tips till hemmaspa hittar du här.

Saw II

Ja, igår avnjöt jag och Malin filmen Saw II, lite efter alla andra men what you gonna do ? Den var bra, riktigt läskig även om den vid vissa tillfällen var lite förutsägbar men är inte alla filmer det ? Den bjöd på en stor portion blod, psykiska mindgames och en hel del läskiga inslag. Helt klart en okej film.

Jag själv tycker att psykologiska filmer är läskigast. Inte för att jag inte blir rädd för spöken som dyker upp hej vilt och läskiga supermördare som uppstår från de döda. Men de filmer med övetnaturligt tjafs är bara läskiga för stunden. Det är de psykologiska filmerna som sitter kvar, gräver sig in i en hjärn and fucks up your mind. an bara väbtar på att den där likka gubben med de konstiga röda kinderna ska komma cyklandes på en trehjuling ur källarens mörkaste hörn. Scary !

Men over all så var Saw II en bra film. Nu ska jag bara ta mig samman och våga se Saw III...

image212
When the time's not on your side...

Dagens

image211
- Vit finstickad kofta, H&M
- Blåa finstickad klänning med knappar bak, H&M
- Svarta tights, H&M
- Vita och gula gymnastikskor, Nike
Till: svart satinjacka Monki, vit oversizeväska med grått tryck H&M

Dagens

image210
- Svart finstickad kofta, H&M
- Senapsgul tee, H&M
- Svart långt linne under, Monki
- Mörkblåa stuprör, Cheap Monday
- Svarta tennisskor, Keds
- Svart sidenband, gammalt
- Svart och gul sjal, Myrornas
Till: buteljgrön skinnjacka Saints and Mortals, svart väska garderobsfynd

Lunchen

Dags för mat idag, blev lite rester från söndagens middag. Mammas specielköttfärssås med oliver (som jag dock petar ur), spagetti toppat med parmesan och lite smått och gott i grönsaksväg. Hade tänkt avsluta med en fruktsallad men blev så mätt så jag tar den till mellanmål istället.

image209

Nu blir det ner på staden och spendera mina sista slantar på busskort. Suck ! Denna månaden har gått åt hårt på mina lilla plånbok. Tur att jag får pengar nästa vecka, lagom till KBH-besöket :D

Sista dagen

Yes, är inne på den 12:e lediga dagen irad från skolan. Eller ledig och ledig. Förra veckans måndag, tisdag, onsdag skulle jag varit i skolan men det blev ju som sagt Trysil i stället så jag har haft en massa ledigt nu. Det känns riktigt tungt att behöva gå tillbaka. Jag måste säga att jag har tröttnat riktigt hårt... Tråkigt as hell.

Det har bara blivit tyngre efter ledigheten och att Julia varit hemma. Nu känns det helt sjukt att gå tillbaka till tråkiga skolan. Oh nej, det är inte så långt kvar men 13 år med skola irad blir lite mycket faktiskt. Men ja får härda ut detta sista veckor. Det jobbigaste är att vi håller på med det tråkigaste nu. Fysik, Kemi och Biologi, alla B-kurserna. Inte roligt. Glad att jag är klar med Matte E nu iallafall. Ska bara göra några uppgifter idag och lämna in, sedan är det slut. Suck !

Ja, men sista dagen ska avnjutas med en välförtjänt hårtvätt, några matteuppgifter och lite filmtittande. Jag börjar nästan gråta när jag tänker på att jag måste släpa mig upp till skolan imornbitti...

image208

INTE helt okej !

Bilolycka nr 2

Ja, i ett av mina första inlägg skrev jag om en bilolycka jag precis varit med om. Overkligt. Pratade just med en av mina äldsta vänner, Sandra, som berättade att hon själv var med om i stort sett samma sak fast värre inatt. Påväg tillbaka till Norge fick dom sladd på bilen och voltade in i bergsvägg. Alla klarade sig med lite skråmor och små sår men med en massa att tänka på. Vet precis, är en känsla man knappt kan beskriva. Måste ha upplevt något liknande själv annars vet man inte.

Jag vet att jag kände efteråt att det var ingen som tog det på allvar. Att bara för att vi var helt okej, inte ens skråmor, så var det inte så farligt. Missuppfatta mig inte, tackar vår änglavakt att det inte var värre, men det känns som om människor sett på det annorlunda, låtit en ta det hårt, om någon hade skadats.

Än idag när det är lite halt så blir jag helt nervös. Och jag körde inte ens. Enda jag har att säga till tjejen som körde är att det bara är att sätta sig på hästen igen och köra. Annars kommer man aldrig våga. Låter hårt, men det är sant. Man måste. Jag kom hem och mamma tvingade ut mig dagen därpå och nu är jag tacksam för det. Har snart fått tillbaka självförtroendet men det tar tid.

Ni ska veta, speciellt Sandra, att jag tänker på er och förstår känslan. Det är en rädsla och ångest utan dess like. Ta det fint nu tjejer och alla ni andra som kör bil ! Jag vill inte träffa er i Nangijala nästa gång...

Älskar dig Sandra !

Acne does it again

Acne har de senaste åren höjts till skyarna för sina kollektioner både för killar och tjejer, framför allt deras jeans. Dom finns represnterade över hela världen och även Hollywood älskar det svenska märket vars minimalism och stilrenhet har tagit över svenska folkets hjärtan och rumpor. Men Acne Jeans gör inte bara jeans. Våren kollektioner är starka och hade jag varit precis sådär snuskigt rik som man önskar att man vore så hade jag inte tvekat på någon av dessa.

    
600 - 500 - 600 - 800 - 1100 kr

Långa linnen, slappa t-shirtat och djupa ryggringningar gör dessa plagg helt rätt.

Bilder från Acne.

Hårvård - del 2

Ja, fortsätter min lilla hårskola. Glömde skriva i förra inlägget att om ni sover med inpackning över natten så ska den sköljas ur med kallt vatten. Detta är mycket viktigt.

Jag har också luskat reda på lite olika tips för att få längre och finare hår. Jag har ett par tjejer i min klass som kommer från Iran och har typ det längsta och de finaste håret jag sett. Så jag passade på att be om lite tips då kvinnor från Iran är kända för att superbra hemma kurer. Fick två som jag tänkte testa, det ena imorgon till och med.

Olivolja - Som de flesta vet är ju detta bra för lite allt möjligt. Jag brukar smörja in mina fötter och hälar med detta och linda in foten i glapack och låta det skjunka in. Men Rahil gav mig tipset att jag ska smörja och massera in olivolja i hårbotten och låta det verka i ca 1 timme och sedan tvätta håret som vanligt. Detta skulle läka hårbotten och gå in hårrötterna och håret skulle må finnemang och växa bättre.

Ägg - Nu när det har varit påsk så har man ju antagligen en del ägg kvar i kylen, om inte, spring och köp. Rahil gav nämligen tipset att tillsammans med schampot, knäcka ett ägg och tvätta håret med. Detta ska ge håret riktligt med protein och effekten ska vara ett glänsande friskt hår som växer bättre.

Något av detta tips ska jag prova när jag tvättar håret imorgon. Är ledig från skolan så jag har lite tid för mig själv. Ska köra ett litet hemmaspa, någon som har några bra tips på hemmagjorda kurer ?

Dagens

image202
- Svart långärmad tee, H&M L.O.G.G herr
- Grått långt ribbat linne, Cubus
- Svarta tights, H&M
- Vita och gula gymnastikskor, Nike
Till: svart satinjacka Monki, svart liten väska mammas garderob

Hårvård - del 1

Som de flesta av er vet så kapade jag ju my beloved dreadlocks förra veckan. Nu är planen att få ett superfint och starkt hår. Jag hade nämligen innan jag gjorde dreads inte så välskött hår. Jag tvättade, blåste och plattade håret varje morgon och när vi i första ring var tvungna att göra en statistisk underskökning, valde några att undersöka hur ofta man färgade håret. Jag som är relativt blond från början hade svart hår vid den tidpunkten och för att inte se flintis ut pga. kass utväxt färgade jag ganska ofta och höjde medelvärdet en hel del. De flesta andra låg på en så där tre- fyra ggr / år och så kom jag där med mina 22 ggr på ett år. Inte helt okej tycte mitt hår och la av. Speciellt när jag skulle gå från svart till blond.

Men något jag har lärt mig genom åren av alla regnbågens färger, svart till lila, rött till orange, blond till vit, är att att sköta håret med rätt balsam och schampoo är A till Ö. Många gör misstaget, inklusive jag själv, att köpa schampoo på affären för de är billigare och jag som tvättar håret varje dag och behöver så mycket behöver inte lägga ut lika mycket pengar. Fel ! Saken är den att håret blir fett efter en dag för att du tvättat det för noga med dåligt schampoo. De som finns på ICA och Konsum för tjugolappen tvättar håret för rent, och löddrar för mycket, vilket leder till att håret blir fetare fortare. Där för ska vi ha en liten hårskola.

Steg 1 - Köp ett bra schampoo. Passa på när du är hos frisören. De vet faktiskt mer och det är viktigt att du har rätt schampoo till en viss hårtyp och beroende på vad du vill göra med håret. Jag själv kör med ett herrschampoo från American Crew som doftar pepparmint, passar utmärkt till mitt korta hår.

Steg 2 - Balsam eller inpackning. Vad du behöver beror på vad du har för hårtyp och hur du vill ha det. Jag kör med balsam från Schwarzkopf Bonacure som har en smoothing-effekt. Missförstå mig inte, jag älskar mitt självlockiga hår men inte när jag har så här kort. Ser lite mongo ut då. För er med långt hår brukar inpackning rekommenderas. Tvåtta håret på kvällen, ha i inpackning och linda in huvudet i plast och skölj ur nästa morgon. Garanterat superkvalité.

Steg 3 - Hur ofta ska man tvätta håret egentligen ? Nu har du ett bra schampoo och balsam och kan börja tvätta håret. Detta görs helst så söllan som var tredje dag, max 2 ggr i veckan. Mitt hår som har vant sig vid att aldrig tvättas blir inte fett allt. Inte ens när jag var i Trysil, svettades och hade mössa på mig så jag tvättar det runt en gång i veckan beroende på hur det ser ut.

Steg 4 -  Schamponering. Det är här de flesta gör det största felet. Att man tar en hel hand full med schampoo och gnuggar upp ett sjuelsikes lödder. Detta skadar håret en hel då, då du tvättar bort det skyddande lagret runt hårstrået och du kommer få fett hår riktigt snabbt. Gör istället så att du tar en liten klick, storlek varierar beroende på hur långt och tjockt hår man har, men överdriv inte. Jag har tar ungefär en tummnagel och "smeker" in i håret. Masserar hårbotten lite lagom och sköljer sedan ur. Hela håret sk så klart ha kontakt med schampoot men det behövs inget massivt löddrande.

Steg 5 - Balsam/Inpackning. Nu är det upp till dig själv. Jag har balsam som jag smeker in i håret och låtter sitta i ett par minuter. Använder du inpackning så rekommenderar jag att du låter det sitta i över natten ett par ggr i veckan.

Steg 6 - Slutprodukt. Jag plattar mitt hår så jag har i en värmeskyddande gele, låter håret självtorka och sedan plattar jag för att avsluta med vax från American crew, ganska mjukt. Här har du i vad du behöver. Saltvattenspray om du är sugen på en surflook, curlyvatten om du vill att lockarna framhös eller all natural ifall du känner för det.

Big NO NO:s
- Mycket lödder
- Schampoo från ICA för 40 spänn
- Hårtvätt varje dag
- Inget balsam/inpackning alls

Var rädd om ditt hår. Det kan vara ovant i början att inte tvätta håret så ofta, men det är en övergångsperiod som man får stå ut med om man vill ha fint och inte fett hår. Good luck !

My new Nikes

Yes, shoppade lite förra veckan innan jag åkte och hittade ju ett par assnygga Nikeskor. Eller hittade och hittade, jag har spanat på dom i kanske ett par månader men inte tyckt jag haft råd för dom gick ändå på 995:- och jag har det lite knapert med alla resor som ska till. Men dom fick följa med hem iallafall, men efter att ha fått deklarationen  igår ångrar jag mig lite eftersom jag fick restskatt på 2115 spänn ! Inte helt okej, jag brukar få ut en typ 3000 vid midsommar och hade liksom räknat med det. Fuck !

Här är skönheterna iallafall.

 

Back in town

Ja det finns inte mycket mer att skylla på än att mitt dåliga bloggande beror på en semester i de norska fjällen utan internettillgång och efter hemkomst så har jag festat konstant. Dåligt, men vad gör an när en av ens äldsta och bästa vänner är hemma från London över påsk och vi inte har setts sen i november. Hmm.

Men bättring ska det bli. Dagen tillbringas framför kanske en av de bästa serier jag sett, och jag är också förmodligen den enda som sett den förutom min mamma. Den heter Drömmarnas tid och gick på SVT1 för kanske ett par år sedan. Måste säga att  SVT gjorde bort sig med tanke på sändingstider, första säsongen visades rutn 23.45 åndagkvällar och säsong 2 16.30 typ på söndagar. Inte dom hetaste tiderna man kollar på tv. Därför var det många som missade denna underbara serie som utspelar sig i USA på 60-talet och handlar om en familj och deras liv. Mycket bra, inte bara musikmässigt utan också handlingen.

Tyvärr så bestämde sig SVT att inte köpa in säsong 3 och jag har letat mig galen efter den över hela nätet, framtill förra fredagen då jag äntligen hittade den ! Tror ni jag blev glad... Åh, har strecksett kanske en tio avsnitt nu på morgonen och jag komer sakna det när det tar slut. Inte många avsnitt kvar nu tyvärr.

Men GLAD PÅSK DÅ !

RSS 2.0