Flax

Snackade just med Helena och hennes granne två våningar ned har ett rum ledigt i sin lägenhet som jag antagligen kan ta. Hur nice som helst ! Lite flax ska man ha. Hoppas det funkar ! Please let this be it !

Sunday dinner

Har avnjutit mat med nästan hela smala släkten. Vi är ju inte så många men mormor och morfar, brorsan och sambo + hund kom och åt mat. Vegetariskt lasagne med röda linser, massa lök och MASSA ost. Mjau ! Sitter i slappkläder och surfar runt bland bloggar och hjärnan vill inte göra någon större ansträngning. Inte kroppen heller. Tänkte cykla iväg och köpa lite godis, men himla långt va...

Imorgon ska det packas upp. Min mor och Steffe Stor kommer skjuta mig annars. Och klädväg, jäklar vad kritisk jag ska vara. Är det något jag inte använt på de senaste månaderna så går det till Myrorna. Basta ! Sedan får det bli en kaffe och så ska jag fixa naglarna. Äntligen ska kaffeskiten bort från händerna.

Lägger upp en dagens imorn. Någon som har tips på kamera förresten ?

Nuss och klem.

I've got nothing

Home sweet home. Massa lådor som måste packas upp.  Men den grymma kvällen igår har satt sina spår och min arma kropp mår bäst i sängen. Har dessutom sådan träningsvärk efter allt bärande igår så bara att skriva detta sliter på mina krafter.

Återkommer imorn med en dagens. Love you !

Today

  
Julia på Ryes - kaffe ocg klementin - kass Dagens

Stor rutig skjortklänning - Monki, jeans - Cheap Monday, skor - Converse, jacka - Svea



Nu blir det att köpa ny iPod och fika med Julle och Anna. Ha en fin fin dag. Puss på er !

Oslo i mitt hjärta

Min fina tid i Oslo. Först en höst i grått och rusk med Louise som spenderades med att jobba, sova och äta. Åkte hem när man var ledig och lärde inte riktigt känna staden. Sen kom en vinter och Louise drog hem till Karlstad i ett mkt trist januari. Jag började umgås med Sofie på jobbet och efter julbord och fester kom våren och vi myste för det mesta med kaffe och promenader. En vår som ägde och jag lyssnade en massa på Sahara Hotnights. Louise kom tillbaka och vi flyttade ihop med Senait och Josephine. Onsdagar blev öl på QBA och vi satt i parken och rökte och tittade på fyllon. Håkans För sent för Eidelweis spelades flitigt på iPoden.

Sofie drog hem till Sverige och Jenna, Josefin och Elin kom tillbaka. Vi spenderade sommaren i Oslos parker, på öarna i fjorden, kollade på nakenbadare och festade på Jennas och Josefins takterass. Jag lyssnade på Veronica Maggios Vinnaren och från Oslos höjder såg man hela staden och sommaren kunde inte ha blivit bättre. Louise och Josephine flyttade från oss och Senait och jag blev skrämda av läskiga nattgäster.

Kom tillbaka efter en lång och välförtjänt semester och Julia flyttade in. Anna flyttade till en lägenhet 200 meter bort och nya stenen blev ett faktum. Kaffebrenneriet och timslånga fikan blev en dagliga vana och vi gick en massa på Yatzi. Jag lyssnade på Looptroop rockers och höstens soundtrack var lite somrigt. Jag och Jessica på jobbet fann varandra och lagade mat på söndagarna och drack en massa vin. Kalasfylla med franska bagare och bakissöndagar på QBA.

14 mycket fina månader. Och de sista två hade inte varit så grymma som dom varit utan Anna och Julia. Ni gör mitt liv värt att leva. Och det värker lite i hjärtat varje gång jag tänker på att jag ska lämna er. Men Glasgow är bara en flygresa bort och jag räknar med att ni kommer och hälsar på mycket snart ! Älskar er ! Och nästa sommar, den är bara våran.

I ain't got no job to go to

Arbetslös. Iofs självförvållat men ändå. In between two great jobs, I hope. Jobbade sista dagen igår. Hade en grym helg med brorsan i helgen och ett fint byebyeparty där alla bar hatt. Fick världens absolut finaste kort av kanske världens finaste kille Rasmus. I love you ! Blev helt tearyeyes och det ska få världens finaste plats i Glasgow. Så jag ser det när jag vaknar varje dag. Fick dessutom 800 kr presentkort på Spaceworld av alla på jobbet så en ny Ipodnano blir. Frågan är gul eller lila ? Den gula är toksnygg men den lila skulle ju matcha mobilen.

Lutar mest åt den gula, måste ha något som lyser upp mitt liv.

Nu är jag ledig i veckan i Oslo. Ska passa på att säga hejdå till en himla fin stad och en massa fina människor. Jag och Jessica ska ha en heldag med mys imorgon. Tuben upp till Frognersetern, fika, mat och en massa mys.

På fredag blir det sista ölen på QBA och på lördag kommer mamma och Steffe stor med flyttbilen och en sista kaffe på Kaffebrenneriet är planerna innan det bär av hem till Karlstad för en helkväll på stan.

Idag har jag på mig mitt hår, en superarange kofta från Monki, vitt långt linne Message, svarta nerhasade stuprör från CM och vita converse. Myser med mina nya svarta glittriga mössa och Julia på Ryes. Tog den vanliga tvåtimmarsmorgonkaffen med Anna förut. Här är några bilder.


Frulle i en rolig form

Mina fina flickor - kommer sakna er !

886:-

Är inte det typ den bästa växeln du kan ge tillbaka ?
1 500-lapp
1 200-lapp
1 100-lapp
1 50-lapp
1 20-mynt
1 10-mynt
1 5-mynt
1 1-mynt

Ett av allt, ur varje fack.

Päls

Jag vet att debatten har gått varm ganska länge om pälsmodet och det här med jurplågeri går fram och tillbaka. jag ska väl inte säga att jag har engagerat mig så mkt i frågan, jag bär skinnjacka så jag kan väl inte direkt vara emot det. Men Jonas, min jobbarkompis, fick mig att reagera med avsky till alla de som går med päls.

Jag jobbar i den del av Oslo där det anses bo mest "rika" människor vilket innebär att det kommer i en massa damer som vill ha någonstans att fördriva tiden. Hos oss eller på gymet bredvid. Och nu när det har blivit lite kyligare så är det många som bär päls. Och Jonas, som är allvarligt allergisk mot i stort sett alla pälsdjur har varit tvungen att ta dubbel mängd allergimedicin denna vecka för att ens kunna jobba.

Så tänk på att bära päls inte bara drabbar djur uatn också människor i din omgivning !


Är det värt att bära päls bara för att det är mode?
Sophie står för bilden.

Fina fina gråa Oslo

Fan. Jag måste svära lite. Sorgen och insikten börjar komma nu. Ska verkligen lämna denna staden. Har varit mitt hem i ett år nu och jag insåg en gång i våras att jag älskar den. Oslo, det är så mysigt. En liten storstad där man kan finna idyllen och tystheten mitt i smeten. Där man kan knalla in vart som helst och köpa en kaffe. Sitta på en bänk och studera fyllona i parken. Staden med alla dess knäppa människor. Det är hit dom dras, för att söka lyckan.

Sitter på QBA. Kommer sakna QBA, tre öl för 111 kr och onsdagskvällar med flickorna. Grattis trådlöst och vackra män bakom disken. Utsikt över en park som jag numare ser som min. Den fina lilla parken. Med alla träden, alla löver, alla fyllon. Love it ! Drar du till Oslo, åk till OlafRyesPlass och sätt dig på Kaffebrenneriets uteservering med en kaffe och du kan sitta i timmar.

Jobbet och människorna. Vad är det för fel på mig ? Lämnar jag ett jobb där jag tjänar mer än de flesta, får jobba med mina bästa vänner och göra något jag tycker är kul ? När det dessutom är finanskris ? Vad gör jag ? Jag har blivit knäpp, jag ångrar mig, jag går till jobbet som vanligt.

Men jag vet att jag är klar. Redo för något nytt. Iaf nu. Oslo finns ju faktiskt kvar och skiter det sig så kommer jag tillbaka. Lovar det Anna. Om inte annat måste jag tillbaka och få hälsa på. Mitt älskade Oslo. Även om det är grått, trist och du pissar på mig ganska ofta så älskar jag dig. Love it !




Fars dag

Jag firar inte fars dag. Jul är inte riktigt heller min grej. Jag tänker på pappa varenda dag och det får räcka. Befinner mig dessutom 22 mil från hans grav så jag tände ett ljus hemma hos mig själv igår. Firar heller inte jul särskilt mycket. Har inte världens största familj och sedan brorsan började fira julen med flickvännens familj vilket innebär jullunch hos oss och sedan världens längsta kväll är jag lite anti det här med högtider.

Men det betyder inte att jag på något sätt missunnar andra att fira. Verkligen inte. Hoppas du gav din pappa en stor kram för han är den enda du har.

I lördags så använde vi oss av farsdag för att sälja små tårtor på jobbet. Och en dam fick knall och blev asförbannad. Tydligen hade både hennes man och far gått bort och hon tyckte det var förfärligt av Marthine att påminna henne om detta. Som om vi kunde veta. Jag har levt utan far i 19 år och jag reagerar inte så. Visst, förstår att det är ett känsligt ämne men säg nej tack och släpp det. Som sagt, man kan inte veta.

Men ta hand om alla nära och kära. Och visst är dagar som farsdag och allahjärtans fina dagar. Men det är så mycket finare att få en spontan present. Just because...

Snön

Fotade utsikten från mitt sovrumsfönster när jag vaknade till snö. Mysigt värre.


Schyssta boots

Såg en tjej med grymma over-knee-stövlar när jag väntade på bussen till jobbet för ett tag sedan. Snyggt matchat var det också så jag lekte paparazzi och smygfotade lite. Såna vill jag ha...

Black

Brukar inte vara så duktig på att surfa runt för att hitta inspiration via bilder och olika sider. Men jag hittade den här bilden och bestämde mig för att gå helt i svart imorgon. Måste nog faktiskt skaffa mig en liten smokinkavaj. Har ju en liten svart från HM men det är mer en vanlig kavaj. Men både HM och Gina har ju fina alternativ som jag definitivt ska kika på under veckan. Är ledig både tisdag och onsdag. Mums !


Älskar att Freja inte bär ett enda smycke förutom ett tunt silverarmband. Less is more !
The Fashion spot.

En vecka

Har hunnit vara i Oslo en vecka nu och det har redan snöat, smält bort, varit Halloween som firades två ggr, först som Catwoman med jelloshot, sen rocker med franska bagare och Oslos elit. Har degat och sett en massa på film. Jobbat och insett att om 19 dagar har jag inget jobb längre... HJÄLP !

Nej ärligt, förra veckan vaknade jag och tittade ut och snön låg vit över hela parken. MYS ! Även om den slaskade bort under dagen.

Tosdagen ägnades åt att förbereda jelloshots med citronsmak och blåbärssmak. Resultatet blev grymt, kalasfylla iaf. Förade hemma hos oss i vårat kök och drog till Yatzi. Hade grymt kul och dansade hela kvällen men det går inte att bortse från att Yatzi är köttmarknaden nr 1 och läskiga killar tar ut mer än sina rättigheter att röra. Blä ! Landade hemma vid halvfyra och släpade mig till jobbet vid tiotiden dagen efter. Gäsp.

Efter jobbet blev det dags igen, denna gången hemma hos Jessica och Anna. Maskeradhumöret låg kanske inte på topp men drog på mig lacktightsen, skinnkjolen och lädervästen. Toppade med Kizz-tee och en massa hårspray. Drack en massa bål och vin och drog till Cirkus och dansade. Kom hem halvfyra igen och mjukaste Senait låg och klappade mitt hår medan vi småpratade lite. Fint !

Söndagen blev fika och filmdag.

Jobbat, deppat, jobbat och sovit och idag har jag varit ledig tillsammans med Julia så vi drack en massa kaffe och tog en sväng på stan. Köpte en GRYM paljettväst på en liten vintagebutik, invigs på maskfesten hos Mickan på fredag och fyndade en mysig stickad kofta på Carlings.

Nu blir det scones och te med flicksen.

Pusseli !

RSS 2.0