GOD JUL


Julhälsning från finaste Bodil och brorsonen grisen Gus


Nu är julen över och trots att jag till större del beter mig som Grinchen och brukar vara antijul så hade jag det riktigt trevligt. Speciellt om man jämför med förra året. Julstämningen var fin, bara lite bråk och en hel del bra paket. Däribland en liten termos från bror som kommer vara fylld med kaffe till föreläsningarna. Och presentkort på SODA så jag kan gå och få en frisör att hjälpa mig med mitt hår som bara faller av.

Nu blir det snart lite julmatsrester med Louise. Sedan kommer Josten också hit så styr vi upp en fördrink (läs: öl direkt ur flaskan) och göra oss iordning. Ikväll blir det en helkväll med gamla gänget och jag går mot mängden klädd i en himla massa blått och något rosa. Styr en pic någon dag.

Absolut inte en happy xmas eller ett merry new year.

Dan före dan


Nu fikar vi eller ? Come on girls ...


Har hunnit med lilljulafton och en massa glögg men gamla Hammarögänget. Det trevligaste. Nu blir det en storfika med alla gamla tjejer, en sista sväng på stan. En tur till bolaget. Ikväll ska granen kläs och sedan ska jag möta upp Krillson på en promme och en kopp te.

Ses i jul.

Home again

Så. Kom i fredags för att njuta av lite julledighet. Hann med en utgång i lörsdag, Koriander såklart. Finaste Skinny anslöt och det blev en helkväll. Mådde som jag förtjänade igår, lite trött. Avslutade helgen med att baka lite julgodis och dricka glögg med flickorna. Ikväll kör vi favorit i repris, klappjakten tillsammans med grabbarna. Efter mycket om och men har vi enats om att vara hemma hos Z och så får det bli. Mys.

Återkommer med bilder. Och en film kanske ?

Nästan ett vitt Göteborg


En liten bit av vår "skolgård"


Idag har det snöat i Göteborg. Nästan så det känns lite juligt. Om jag hade gillat julen det vill säga. Nu har vi kommit sjukt långt med grupparbete, har haft ett grymt bra flow idag. Underbart. Nu tjafsas det om vem som ska baka inför imorgon. Inte jag, för jag har redan gjort det. Mohaha. Nu ska jag hem, vila, sen in till stan för att skriva kontrakt på andrahandslyan som jag ska flytta in i, i februari.

Vi ses va ?

Xmas party @ GloBar 42


Nu kör julfest på studentpuben = glömmer alla bekymmer

Att vi har föreläsningar, fallstudie och massa att läsa glömmer vi ikväll. Har lyxat till mig i paljettjackan och tubklänning, känns dock som klänningen är lite kylig så det kan bli ett byte. Drar nog på mig nya vita favoriten från Acne. Varm, skön och snygg. Allt i ett. Det blir nog bra. Att gå utan BH idag blir helt enkelt för kyligt.

2 much ?

Lets get this party started now,
lets get drunk and freaky fly.

The king ( tror han ...)


Alec, mansgrisen i gruppen illustrerar vad han tror är hans roll.

Varit sjukt produktiva idag och det verkar som om arbetet kommer falla på plats. Och till och med bli ganska vettigt. Himla duktiga, min lilla grupp som jag leker Gestapo över. Nu har jag nästan gett upp, ska packa ihop livet och åka hem för att tvätta. Sen ska jag lägga mig i soffan, fortsätta pilla på finliret i arbete och må gött. Laga lite mat, absolut inte korv stroganoff. Mamma bjuder på risotta på fredag när jag kommer hem. Sjukt kort tid kvar.

Snart är det jul.

Höjden av jävlighet

Vaknade igår morse. Bakfull som aldrig förr. Visste att om jag inte såg till att bunkra upp med diverse godsaker skulle jag aldrig överleva dagen. Fick med mig Rebecca och vi släpade oss till ICA. Köpte färska frallor, skorpor, glass och cola. Kommer hem och ska göra iordning en frukost så jag kan återgå till att ligga död i soffan.

Skär upp frallorna, lägger locken åt sidan. Sparar det bästa till sist. Men i min framfart att bre underdelen av frallorna lyckas jag knuffa ner locken. BÅDA två. I diskhon, där en gammal gröttallrik full med vatten står. Jag stirrar ner på förödelsen, får tillbaka förmågan att tänka och försöker fiska upp det båda locken. Gick inte att rädda.

Visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Gjorde inget, bredde klart och la mig i soffan. Där låg jag, i samma ställning. Tills sent, sent, sent.

Nu, grupparbete. Ciao bella !

Gammal och grå

Fredagkväll - sitter (läs:ligger med godisskålen på magen) i soffan och ser på Idol. Funderar seriöst på att samtidigt kasta ett öga i kurslitteraturen. Kämpar för att hålla ögonen öppna så jag ska få reda på vem det är som vinner. Slumrar till lite, vaknar upp i rätta ögonblicket. Erik vann och hans jävla brud till flickvän går upp på scen för att ge honom en kram. Och står kvar. Huuuur länge som helst. Vilket stolpskott. Det var inte du som vann Idol, lilla gumman. Suck. Somnar strax efter elva.

Lördagmorgon - vaknar vid tio. Är fortfarande trött. Gör en kopp te. Sätter mig vid datorn i köket. Sjukt segt att grannen bredvid vardagsrummet inte längre har osäkrad lina. Måste snika av grannen bredvid köket. Suck. Dags att plugga. Mycket till liv jag har.

Men mamma är glad. Göteborg (och den krassa kassan CSN innebär) hade bra inverkan. Utelivet och alkoholen har minskat drastiskt. Jag mår mentalt dåligt. Det kanske får bli att offra någons julklapp i förmån för att klubba ikväll. Det lutar åt det.

God morgon förresten, babycakes.


Över ett år sedan


Julskyltning, House of Fraser - Glasgow december 2008

Det börjar väl bli dags för något sorts bokslut av året 2009 snart. Men jag får nog fila på det ett tag. Insåg för en liten stund sen att det är ett år sedan jag stack till Glasgow. Galet. Åkte dit ett par veckor innan jul för att reka och lära känna. Vad galet snabbt det här året har gått. Vet inte hur jag ska känna. Nu sitter jag i Göteborg, i det andra boendet sen jag flyttade för ett par månader sen. I februari bär det av igen och rundas av med en, förhoppningsvis, sista flytt i juni. Klämmer in en resa till Glasgow, och en till NY någonstans. Som sagt, bokslut och saga om framtiden kommer. När jag tagit mig samman.

All and all, it's been a good year.

Julklapp


Vem vill inte ha mig julklapp liksom ...

Såhär ska jag se ut på jul. Känner mig som ett paket. Fin present isåfall. Ganska mycket bilder på mig själv de senaste dagarna. Men det gillar vi ju. Nu ska jag och Rebecca, nya roomien, placera oss i horisontellt läge i soffan med godispåsen för att se på Idol och inte tänka på plugg. Så det så. Blir nog bra.

Vad önskar ni er i julklapp ? Inte för att ni får något av mig men ...

Tacos och MARIO CART


Mmm... TACOS !

Igår sågs gruppen hemma hos Bea. Tanken var att äta tacos och diskutera grupparbetet. Det första hände, det andra ? Not so much. Efter att ha konstaterat att vi har en del att göra så ägnade vi kvällen åt Mario Cart. Alec och Bea som redan är mästare, coache mig, Anna och Josefine.

And I kicked some ass. Damn Daisy ! Go Yoshi !

Ey, kompis.


Fyndade ju en ny favoritskjorta på Myrorna för en hundralapp. Var ett tag sen. Gillar'n. Speciellt färgerna. De lyser upp i trista Sverige. Matchar med gröna palmörhängen och min blåa fina jacka. Bild kommer på den med.

Dags att tvätta håret kanske ?


Ja, såhär ser trasslet ut efter en dag med knut och några dagar sedan tvätt.

Inatt stack Frida som jag delat säng med de senaste veckorna. Hon ska glassa runt i Peru och Colombia under några månader. Så för att säga hej då bakade jag scones och försökte dämpa hennes resångest. Hade ju intervju med Dem Collective idag, så det fick bli en hårtvätt igår kväll. Löste upp knuten och Frida dog. Mitt hår stog rakt upp i ett himla trassel. Balsam, ja tack.

Höll dessutom på at färga det lila sen. Hade nog i silvertoningen lite länge. Jag tycker inte det ser blått ut, det tyckte Frida. Iallafall att det skiftade. Jag tror dock fortfarande att jag håller på att bli flintis. Tur att jag har klipptid i mellandagarna. Sophie, rädda mitt hår !

Jag kommer dö om hon tar mer än 2 mm.

Delar av den fina gruppen


Bee, Anna och Alexander tar en "liten" rast ...

...
från att äta muffins och kollla Facebook. Snart är den rasten också slut så blir det att förbereda intervjun med vårat fallstudieobjekt imorgon. Time 2 kill ! And destroy !

Endast för Helenas skull.


Bara för Helenas skull lägger jag upp denna mycket fina bild.


I måndags sjöng jag karaoke inför en fullsatt pub. Det var kul. Jag och Anna från min klass ägde Bonnie Tylors Holding out for a hero. Nästa vecka blir det Zappas Bobbie Brown. Kanske ska man vara modig nog att sjunga själv.

Just nu pysslar vi med en fallstudie om Dem Collective, ett ekologiskt och etiskt textilföretag, i skolan. Känns väl helt okej. Skulle kännas ännu bättre om dagarna kring jul verkligen var fria. Men jag har som sagt en miljon saker att läsa, så icke.

Någon som har några bra studietips ?

Jag dör. Så stressad är jag.

Med 250 sidor i form av artiklar, en engelsk doktorandavhandling att läsa, en halv svensk ekonomibok och helst av allt skulle jag vilja hinna läsa om den enda kursbok jag lyckats ta mig igenom, en engelsk ekonomibok.

Och om 4 timmar får vi 25 gäster på besök för en glöggkväll. Ser det mer som en glöggfest, dags att kröka bort stressen. Bara att glömma för idag.

Jag dör.

My new lovers


Bild: HannaoJohn

They make my feet hurt but i love them.

PS. 8 cm


Vad sker ?

Vet inte vad som hände med förra inlägget som lyckades publiceras tre ggr. Det är ju inte så att jag satte mig och skrev 3 st identiska inlägg. Blogg.se är inte alltid så pålitligt. Nu sitter jag i mitt nya kök och snyltar på grannens internet. Gick upp halv åtta imorse, trotsade bakfyllan från studentpuben igår och tog min nya flatmate Rebecca med mig till vårdcentralen. Mamma, nu är jag äntligen vaccinerad mot svinis. Nöjd ?!

På vårdcentralen kunde ett ganska vanligt beteende hos människor studeras. När det var min tur lämnade jag min lapp med personnummer, etc. till sköterskan och satte mig på anvisad plats. Hon kom tillbaka efter ett par minuter med konstaterandet att jag inte var listad på vårdcentralen och inte heller skriven i Göteborg. Jag förklarade situationen, att jag flyttar en massa och inte vill vänta till jul när jag är i Karlstad igen för att vaccinera mig. Det höll hon med om och log. Sprutade (!) mig, snabbt, smärtfritt och smidigt.
Medan jag står och väntar på Rebecca och Mona kommer en kille in och ska få sin spruta. Det visar sig dock att han inte heller är listad men skriven i Göteborg och har därmed inte gjort sitt vårdval. Så sköterskan säger till honom att gå ut till kassan och lista sig för att sen komma tillbaka, då med förtur i kön. När han frågar om han måste suckar hon och säger lite argt att dom minsann inte kan ge sprutor till folk som inte är listade.

Fint att hon var så trevlig och tillmötesgående med mig, en tjej, men när killen kom så var det andra toner. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Inte bra åt något håll.

Fred.

RSS 2.0