My baby's here !


Igår kom Louise, äntligen !
Så himla kul att ha henne här och få höra allt som händer hemma och allt som har hänt henne. Skönt att ha någon mer än Helena att prata med om ditten och datten. Vi gick ut och tog ett par drinkar på Firewater och sen hem till Helena där vi drack några öl och pratade strunt. Sen blev det ingen utgång. Jompa, Helenas systeryster kom så vi satt kvar och gick sen ner och la oss.

Nu har vi ätit frulle och ska ner på stan for some shopping. Först ut är givetvis Primark !

Blir kanske lite dålig update dessa dagar för jag umgås hellre med Louise än med bloggen. Men lite kanske jag hinner slänga upp. See you in a day or two.

Peace.

Kate Winslet for ELLE UK

February 2009. Kate Winslet on the cover of brittish Elle.

I like it, just because the fact that it doesn't look like her, or anything she has done before. Me like. Aspecially the makeup. It's fab.

Veliga

Igår satt jag fyra timmar på ett och samma Starbucks. Så mycket till liv har jag. Väldigt givande. Läste ut två "mode"-tidningar och en bok. Drack en double-grande-wet-skinny-latte. Så beställer man på Starbucks. Översättningen: en mellan latte med lättmjölk, utan skum och extra espressoshot. Right up my veins. ´

Sen kom jag hem. Lagade mat. Drack cola light. Funderade på om jag skulle gå ut. Så kom Vicky och Barry. Pratade lite. Helena kom hon med. Vi satt tillsammans och funderade på om vi skulle gå ut. Klockan blev ganska mycket. Ska vi, eller ska vi inte. Spara pengarna, eller slösa dom. Vart är det billigt på onsdagar ? Arches, då måste vi ta taxi, kanske tjänar på att ta en pub i närheten. Hmm. Satte på mig gå-ut-kläder. Hamnade i Helenas soffa. Framför Scrubs. Så party var vi.

Men ! Idag kommer Louise, världens allra bästaste Louise. Som landar på skotskt mark om cirkus 30 26 min. Trevligt. Så jag tvingade Helena att gå upp tidigt för att storstäda hennes vardagsrum ( storasyster Jompa kommer, måste vara fint) och ta med sig finkläderna till jobbet. För kl 21 kommer jag och Louise och så tar vi en öl. Gud vad ballt.

Nu sitter jag i handduk och filoseferar om jag kanske borde blåsa håret ändå.

Daily


Tee med tryck och stenar - Gina Tricot, jeans - Cheap Monday, boots - Roots, armband - vintage lånat H&M, frisyr - á la Lauren Conrad

Nu ska jag ner på stan, söka jobb, ta en fika. Kolla upp lite saker som jag tänkte att jag och Louise skulle göra. Typ se vart turistbussar går ifrån, vad saker och ting kostar. Lite mys sisådär. Sen ska jag städa lägenheten, har tyvärr ingen fungerande dammsugare men det ordnar sig alltid. See you in a bit.

Black always works

Om du någonsin är tveksam över vad du ska ha på dig så funkar alltid svart. Det är väldigt få tillfällen som svart inte funkar och man känner sif oftast både smal och sexig. Dessutom kan du dressa upp och dressa ner väldigt lätt beroende på assesoarer. Tjejen nedanför har en superfin vardagsoutfit på sig som lätt skulle kunna dressas upp med ett par stora örhängen, roligt halsband och skärp inför en kväll ute. Ta på dig strumpbyxor med söm bak och ett par heels och du är klar. Mjau, me like !

Bild: ZOAS

Depp + dator = dåligt

Dagar som dessa önskar jag nästan att det inte fanns datorer och internet. Har varit lite låg idag och det är väldigt lätt att fastnat framför bloggar och framför allt facebook. Varför ? När man egentligen borde gå ut, söka jobb, ta en fika, lära känna Glasgow. Att det regnar har inte gjort saken bättre. Var faktiskt påväg ut men fastnade i köket med tjejerna och har pratat om huruvida Megan ska färga håret brunt eller inte. Ytligt ? Ja. Men det ska hon.

Eargazm: Kris Kristoferson - Sunday morning coming down

2 die 4


- BH: här i en smashing pink, om det nu ändå ska synas. Från Forever21
- Armband: är mitt måste och KyssJohanna har fina till okej priser.
- Klänning: romantiska tryck är fint och Forever21 know how it 's done.
- Strumpbyxor: värmer, jag går aldrig utan. Med hjärtan från Asos.
- Skor: är hett, Topshop hetare, platå hetast. Vi gillart !
- Väska: kuvertet är tillbaka, här i en härlig färg från H&M. Don't drop !

God morgon världen

Sitter på sängkanten och filosoferar över livet. Vill ha jobb. Men vet inte hur jag ska göra. Känns som jag varit överallt och frågat. Svaret på 9 ställen av 10 är att dom inte söker för tillfället. Men ska jag fortsätta, eller ta en paus och vänta in februari, ny månad, mer pengar = behov av personal. Jag har inte gett upp, absolut inte. Känns bara som att jag kommer vara tvungen att gå in igen om några veckor på samma ställen, kanske lika bra att spara några. Så jag kanske borde ta det lite lugnt med sökandet denna vecka. Se vad som händer med puben och om jag får några callbacks från andra ställen. Vad tror ni ?


Glasgow - hösten 2005 med mami


Blondes do have more fun

Sitter just nu i Helenas soffa framför nya Beverly Hills och väntar på att det ska ta slut. För efter det börjar kanske en av de skönaste filmerna jag vet Romy and Michelle - blondes do have more fun. Till det blir saft och popcorn. De andra tjejerna when out for drinks. Men som sagt, fyra utgången förra veckan har fått mig lite mätt på alkohol. Dessutom kommer ju Louise (!) på torsdag och jag kan tänka mig att det blir ganska mkt alkohol då... Sue fyller ju 20 på söndag så lördagkväll blir det bowling och utgång. Sweet.

Så här fin är Helena efter 10 timmar på jobbet. Söt !

Frusna fötter

Usch, himla kallt i våran lägenhet idag. Nu smyger jag snart och sätter på värmen. Har inte hittat på så mkt mer än vad jag skrev idag. Delat ut lite cv, skrivit ut fler, suttit hemma och ritat lite. Vet inte vad planerna för kvällen är men jag är så himla frusen just nu. Ska gå och göra mig en värmande kopp te tror jag. Trist trist trist. Ska se om Megan vill hitta på något. Okej, talk to you soon. XOXO

Daily

Kofta - Primark herr, tee - H&M, kjol - Urban Outfitters, strumpbyxor navy x2 - Primark, ballerina - Primark, halsband - H&M Primark, armband - H&M vintage Topshop, ring - Primark



Nu ska jag ta ut pengar, skriva ut några cv:s och söka lite mer jobb. Hoppas på att jag hör från några fler snart, känns som jag varit inne typ överallt. Men har nog lämnat tanken av att jobba i butik, typ klädaffär. Pub och mer kundkontakt är mer min grej. Men jag tar vad jag får. Nu ska tanden borstas och sedan ska skinnjackan på och så ut i det fina vädret. Idag bjuds det på blå himmel.

Photosession

Helena har bestämt sig för att det är slut med slitande på Subway och har gett sig ut i jobbjakten tillsammans med mig. Först ut var att söka på American Apparel och snacka om seriös ansökan. Man måste skicka med tre bilder på sig själv som visar upp sin stil och Helena som verkligen vill ha jobbet gick inför det. Så hon plockade ihop en massa outfits och i så hade vi en liten photoshoot med mig bakom kameran. Här är det grymt coola resultatet:







Se så snygg och hon är, min Nena ! Hon kommer få det jobbet. Promise !

Weekends

Söndagkväll, sitter i sängen och ser på första säsongen av Queer as folks. Har spenderat helgen med Helena.

Fredagkväll, vi såg tv och gick och la oss tidigt.

Lördag, sov i elva timmar till 12 och mötte sedan upp Helena för en dag på stan. Sprang runt med i billiga affärer men lyckades kapa ett par svarta pumps med flera cm klack (!) för 5 pund. Hängde på Primark i typ en timme och kom hem med lite smycken, en kofta och ett par ballerina. Allt som allt 15 pund. Good shopping. Lördagkväll jobbade alla och jag orkade inget mer än att se på film.

Söndag, stökade runt i mitt rum som jag börjar få ordning i och har kollat på Come dine with me och ätit kinesmat.

Kände att det behövdes några lugna och framförallt vita kvällar efter att ha lyckats klämma in fyra utångar på en vecka. Har till och med fått finnar på grund av det. Så framför mig har jag vad jag vill säga några till lugna dagar. På torsdag kommer Louise, ska bli superkul. Ska visa henne runt Glasgow, shoppa, dricka drinkar och på lördagen har Sue 20-årsfest med bowling och utgång. Helenas systeryster joinar också. Ska bli nice.

Imorn blir det mer jobhuntin' men hoppas på att dom ringer från några ställen och att jag snart får svar från puben. Så, inte en så händelserik helg men jag mår bra, är utvilad och mätt. Och otroligt sugen på att måla en tavla, vet inte varför men.

Hur har eran helg varit ? Anna vet jag fick handen glasskuren av en galen brud på krogen och fick sy nio stygn, men ni andra ?


Friday I'm in love

Vaknade upp ganska utsövd efter utgången igår och började fixa till mig inför intervjun. Dagen började med strålande sol men lagom till att jag skulle gå så började det givetvis att spöregna. Knallade iväg till puben och träffade managern som var en rolig och mycket trevlig gubbe i typ 55 årsåldern som skämtade en massa. Det kändes bra men hade fler intervjuer och skulle höra av sig i mitten av nästa vecka. Håll tummarna !


Var barjobb och typ tre-fyra skift i veckan till att börja med vilket passar mig himla bra. Skulle få gå bredvid i början och bli upplärd och sen jobba både själv och med andra. Kul ! Hoppas verkligen, det var så mysigt. Och ingen uniform !


Efter intervjun har jag varit hemma och städat lite och kollat på film. Nu ska jag laga köttfärssås med spagetti och ta en sväng till Sainsburys och köpa något gott. Vet inte vad men det blir nog bra.


Krångel med internet förut igen så ingen dagens. Men det kommer.


Yesterday

Frulle - lowfat vaniljyoghurt, toast med creamcheese och röd pesto.

Kvällens outfit - svart chiffongklänning - Cici for Topshop, navy strumpbyxor - Primark, pumps - vintage, armband - H&M vintage Topshop, örhängen - Miss Selfridge


Interview

Dom ringde nyss från en liten pub i närheten och imorgon har jag min första intervju. Wish me luck !


Back again

Oj, igår var en låg dag. Men avslutade kvällen med att se på What happens i Vegas och somnade sen på gott humör. Gick upp tidigt idag och pallrade ner på stan för att söka jobb. Höll på med det i typ fyra timmar och sen shoppade jag lite. Asbra rea på topshop så det blev två klänningar, en nedsatt från 25 pund 10, den andra från 45 till 20. Så jag är himla nöjd. Ikväll vet jag inte vad som händer, ska nog ut med Eilidh, min flatmate. Vi får se.

Var ute i tisdags med Megan, Barry och Helena på Buff club. Roligt ställe men alldeles för mkt folk. Så jag och Helena gick vid ett och råkade ta en avstickare på Firewater där vi flörtade med nya bartendern, himla söt kille va.


Helena och Megan i vårat kök


Vårat internet har varit lite cepe de senaste dagarna så jag har inte brytt mig om att ta Dagens. Ska försöka ta några bra bilder på klänningarna och lägga upp dock.

Peace.


Bad day

Vet inte. Men det kanns inte sa bra idag. Sitter pa ett internetcafe for internet hemma hos oss funkade inte. Usch. Bakfylleangest as hell. Hade en sjukt bra kvall igar dock, var ute med Megan, Helena och Barry. Askul ! The buffclub. Skont stalle med coola manniskor. Vill ha jobb, en hobby, vad som helst. Vinna pa lotteri, traffa mamma, ha en kul kvall i Karlstad, en kul kvall har. Jag vet inte. Usch.

Jeansjacka

Shoppade lite nu på eftermiddagen. Vet att jag kanske inte borde när jag inte har ett jobb men tröstshoppa måste man faktiskt ibland. Hittade en superfin jeansjacka från H&M men vet inte riktigt om jag ska behålla den. Perfekt vårjacka att variera med skinnjackan och perfekt i sommar när det är för varmt för annat.

Let me know what you think !


Inte så bra bild kanske, men ni fattar...

Daily


Orange kofta - Monki, långt slappt linne - Monki, skärp med guldspänne - Primark, lacktights - Gina Tricot, ballerina - Primark, armband - H&M Topshop Indiska vintage


Ja blev lite senare än vad jag trodde men nu ska jag minsann ner på stan. Och ja mamma, ska gå förbi skoaffären. Vill verkligen ha det jobbet. Vill köpa ett gult nagellack och ett par schyssta koftor i coola färger. Allt mina är svarta typ. Blä.

Och Malin, det snöade faktiskt i en hel timme här igår. Inget som lägger sig men så är der här. Vad fint, får fixa ett kort på dig att stoppa i min plånbok så jag kan visa upp min snygga vän för alla killar här. Låt det gå ett par veckor så ska du se att du hittar som handen i handsken och tycker jobbet är kul. Okej, skype kan vara lite krångligt men lär dig så kan vi snacka ! Helena jobbar typ sex dagar i veckan mest dagtid mellan 11-18 och så någon natt ibland. Så jag får underhålla mig själv men det går fint. Får en spark i baken då. Magen känns bättre, fortfarande inget jobb men jag kämpar vidare. Det löser sig för eller senare. Vi får höras. Har dreadsbilder på facebook tror jag, kolla där.

Och till alla er andra som inte riktigt hängde med där, det är intert. Men kämpa på ni också !

US of Tara

Såg just pilotavsnittet av en ny serie, the United States of Tara. Handlar om en mamma i 40-årsåldern med två tonårsbarn och man som lider av multiple personalitys disorder. Himla rolig faktiskt, med Toni Collette som mamman och John Corbett ( Aidan i SATC) som pappan. Steven Spielberg ligger bakom och jag hoppas den är här för att stanna.


Good morning

Ligger i sängen med datorn i knät. Är himla trött idag. Hade precis somnat inatt när Eilidh (uttalas Äjli) kom hem med några kompisar och skrämde livet ur mig. Hade lite efterfest, vilket i sig inte stör mig. Men alla dörrar här har såna dra att dom smäller igen och det var en jävla massa spring. Vaknade även imorse av samma smällande. Tror dom sov i vardagsrummet.

Men men, det är charmen med att bo i kollektiv. Ikväll ska jag och Megan gå ut och fira att hon är klar med sina exams. Wiiie !

Bjuder på en bild med utsikten från mitt fönster.


Jobhuntin' again

Har varit ute och bara gått runt i två timmar. Sökt lite jobb på ett par caféer och pubar. Hoppas hoppas hoppas. Annars har jag sett mig omkring, lärt känna området lite grann. Massa mysiga ställen runt omkring här. Nu fryser jag som bara den efter ha sprungit runt i bara skinnjackan. Var lite kyligare än jag trodde. Så det blir mat och sen en film.

Hur mår ni ?

Daily


Randig tee med knappar - Monki, jeans - Cheap Monday, armband - H&M lånat, hårband - Primark, örhängen - present, skor - Converse


Lite lagomt seg från igår ska jag nu ut på stan och fortsätta jobbjakten. This blows. See you in a bit !

A few drinks

Ett par drinkar blev massa drinkar och shots. Kom precis hem, Layla och Sue got pissed (asfulla). Sängen lockar himla fint nu. Orka.


Daily


Storskjorta - Monki, tights - H&M, kängor - Din Sko, armband - Topshop, hårband - Primark, örhängen - Primark , kamera - Canon Digital Ixus 85 IS

Har tagit mig ut sängen nu, ska gå de hela två trapporna upp till Helena nu, så ska jag tjata med henne på en kaffe någonstans. Är söndagsfin idag. Och ja, hårband ska nog bli min nya grej. Och mami, klockan var faktiskt 10.35 hos mig. Inga undanflykter nu. Hörs på skype.

Fred.

Sundaymorning

Vaknade av att mamma ringde i morse, tack morsan ! Lugnt, borde ha gått upp. Har legat i sängen sen dess dock och kollat på Mean Girls och nu The Wedding singer. Ska ta mig i kragen strax och hoppa i duschen. Ska ut på en promenix med Helena och ikväll blir det nog drinkar med Layla, Sue och Miller. Sen imorn, jobhuntin. Nu, dusch.

Make love, not war. Fred.

Eargazm: Kris Kristofferson - Sunday Morning Coming Down

Ps. Om ni är sugna på en ny blogg, läs Emilia de Porets.

Sofi har snott min idé

Brukar aldrig läsa Sofi Farhmans blogg men var lite uttråkad så jag surfade in och vad får jag se ? Att hon snott min idé till att rocka till ett par boots. Bitch !

Någon som känner en bra advokat ?

Friday night

Var ute igår också. Blev lite spontant. Jag ville verkligen gå ut på några drinkar och hakade på Layla, hennes bror Adam och han kompis Fabio. Lyckades övetala Helena som drog på sig partysvassen och följde med. Vi tog ett par öl hemma medan folk blev klara och drog sen till en bar som heter Bunker. Schysst ställe för förfest med soffor nere i golvet. Mötte upp James och Matt och drack några öl till.

Dom stängde dock baren ganska tidigt, vid ett. Så vi drog vidare till Kushion, längre ner på kvarteret och shakade. Sjukt rolig kväll då jag och Helena dansade oss svettiga tillsammans med Matt. Stannade kvar tills lamporna tändes, sen blev det fyllemat på Subway och så hem i säng. Tog det lugnt med alkoholen och mådde som en prinsessa imorse när jag vaknade. Brilliant som man säger här.

Så här såg vi ut iallafall, jag och Helena:

Jag: tee - H&M, väst - H&M, kjol i skinnimitation - sytt själv, strumpbyxor - H&M, pumps - vintage, hårband - Primark, armband - vintage lånat H&M, paljettrosett ( på ryggen ) - Gina Tricot

Helena: tvådelad klänning - Monki, skärp - vintage, leggins - present, skinnjacka - Urban Outfitters, stövlar - vintage, halsband - H&M, örhängen - Primark

ELLE-galan 2009

Igår gick svensk ELLE-galan av stapeln och jag missade tyvärr showen. Kollade dock upp vinnarna och presenterar några och mina synpunkter. Spanade också in vimmelbilderna och måste säga att jag åter igen blir besviken. Det är en gala, människor. Att det aldrig är någon som vågar trotsa jante-lagen och go over the top. Inga glammiga galakläder här inte, mycket svart, mycket kavajer, tråkigt helt enkelt. Men sådant är Sverige...

Årets bäst klädda man: min älskade Håkan Hellström

Håkan är alla tiders och har en härlig vintagestil med hängslen, gubbkeps och skinnjacka från 70-talet. Han har defitintivt hittat något eget och genom kläderna visat hur han växt som person sedan hiten Känn ingen sorg för mig Göteborg och sjömanskostymen. Jag håller med juryn, årets vinnare är Håkan.

Årets bäst klädda kvinna: Lykke Li

Jag har väldigt dålig koll på Lykke Li och har tyckt att hypen kring henne och knutfrisyren har tagits lite väl långt. Var hon verkligen först ? Nevermind, känns bara som dom kunde valt någon roligare typ Linda Sundblad eller Robyn i denna kategorin.

Årets modedesigner: Fifth Avenue Shoe Repair

Kan inte mer än att hålla med. Med en välbalanserad balansgång mellan enkla snitt och kreativ design har FASR tagit svensk mode till en högre och mer experimentell nivå. De förvånar och gör siluetter som man inte ofta ser och gör det med självförtroende. Tror att svenska modehimlen fått en ny lysande stjärna.

Årets modell: Sara Blomqvist

Karlstadtjejen har tagit modevärlden med storm det senaste året och har synts flitigt på de internationella catwalksen och reklamkampajerna. Nu senast i en enkel men vacker kampanj för Armani jeans. En utmärkelse hon verkligen förtjänar och jag tror vi kommer få se mycket mer av Sara i framtiden.

Årets stylist: Robert Rydberg

Jag gillar Robert, verkligen. Han har en egen och annorlunda syn på mode och är inte rädd  to go outside the box. Men får lite samma känsla som med Lykke Li, hade varit roligare om dom lyft fram en nyare och mer unexpected kandidat för denna roll. Men han är absolut kvalificerad för utmärkelsen, no doubt about it.

Daily


Tee med tryck - T-post, hood - Monki, jeans - Cheap Monday, skor - Converse, hårband - Primark


Nu ska vi ner på stan och shoppa lite. Sen blir det mys, mat och movie. Alla jobbar ikväll så jag ska köpa lite extra till mig och bara kolla på massa filmer. Is'n it lovely ?!

Mr Lee Stafford, made my day

Har länge tänkt införskaffa ett torrschampoo men har bara inte kommit mig för att göra det. Men tänkte passa på här, för just sådana produkter är ganska billigt. Smink över huvudtaget är inte så dyrt. Dessutom så är det något med vattnet här. Dom har i något för att få det mjukar men som gör håret mer greasy. Och det här inte något jag inbillar mig, både Helena och Layla säger att det är skillnad jämfört med svenskt vatten. Dessutom är trycket i duscharna här det sämsta någonsin så det kan hända att man nte får ur allt ordentligt.
 


Men jag köpte i alla fall Lee Staffords Poker Straight Dry Schampoo for Oily roots och det funkar verkligen. Håret blir mycket fräschare, mer volym och framförallt blondare. För jag upplever ofta att om jag inte tvättar håret på ett par dagar mörknar utväxten lite för mkt, precis så att jag stör mig på det. Och det var ju inte så länge sen jag slingade den så.

Men tooschampoo, it does the trick. Och det luktar gott också, ganska starkt till en början men lukten är god så det funkar, absolut !

Daily


Mörkblå tee med knappar - Crocker, svart kort kjol - H&M, svarta tights - H&M, svarta stövlar - Din Sko

Världens absolut sämsta bild. Men jag orkade inte ta en bättre. Ska ut och söka jobb idag igen men det är verkligen dåligt väder nu igen. Inget kul alls. Jag som skulle ta en promenad genom hela Great Western Road och ta mig till lilla fina Ashton Lane och söka jobb. Men nu vet jag inte. Vi får se. Några jobb ska jag söka i alla fall.

The best

Jag har världens bästa familj och vänner som stöttar och peppar mig. Ni ska bara veta vad glad jag blir för alla fina ord. Älskar er och kommer alltid att göra !

Hängde ett par timmar på Helenas jobb sen beställde jag och Layla världens bästa pizza från Dominos och såg på American Idol medan Helena var hos George. Har snackat lite goja sen hon kom hem igen och nu blir det sängen. Imorgon är en ny dag med nya tag. Och Malin, du är är bäst. Kämpa på, de första veckorna är alltid värst.

Älskar er !

Eargazm: Looptroop rockers - Family first

Daily


Hoodie - Bik bok, tee med knappar - Crocker, jeans - Cheap Monday, skor - Converse



Eftersom jag deppar idag bjuder jag inte på någon spännande dagens inte. Ska iväg och köpa mat hos Helena nu som får trösta mig lite. Sedan ska jag handla något gott och läggga mig hos min fina kompis sängen och mysa lite framför Pineapple express. Om ni vill så tar jag gärna emot tröstsamtal idag.  Puss !

Depp, deppigare, deppigast

Vet verkligen inte varför men har en extremt dålig dag. Kanske är jobbsituationen men det borde det inte vara. Har ju bara varit ute en dag och inte ens på många ställen. Skulle gått ut idag men kan verkligen inte ta mig för det. Har knappt rört mig ur sängen, planerar inte att göra det heller. Bajs. Jag vill bara att det ska bli bra igen...

Nyårslöften

Tycker det är ganska kul att men ser på allas bloggar att det är nytt och ny start. Känns som alla försöker börja träna, äta bättre, dricka mindre. Väldigt sällan folk inte faller tillbaka till gamla vanor.

Nyårslöften, det har jag inga. Bara att jag ska våga mer och bara göra vad jag själv vill och mår bra av.

Selfish as hell but I like it !


Jobhuntin'

Usch, nu har jag varit ute och lämnat in cv:s. Det är lite svårt, i början gick jag in överallt jag kunde tänka mig jobba. Men det flesta har redan anställt eller behållt personalen de anställde till jul. Synd. Men, på ett av ställena jag verkligen ville jobba visade det sig att de sökte både fulltime och parttime. Office, en cool skoaffär där man inte behöver använda uniform, utan snarare något verkligen personligt. Kul ! Ska gå dit om några dagar och se hur det går om dom inte hört av sig.

Sedan har jag lämnat in lite överallt. Men kommit fram till att det är smartast att gå på de ställena med lappar i fönstren, där jag vet att dom söker. Idag gick jag runt i butiker. Imorn ska jag satsa på caféer och restauranger. Så får vi se hur det går. Var inne på Topshop också men dom skulle inte anställe igen förrän i slutet på februari. Det vad synd.

Köpte lite mera mys till mitt rum så nu ska jag lägga mig framför en film tänkte jag. Awesome ! Vad har ni gjort idag ?

XOXO

Min säng

Daily


Vit tee - H&M, svart tubklänning med knappar och fickor - Gina Tricot, svarta tights - H&M, skor - Converse, klocka - Accent, armband - H&M lånat


Nu blir det att söka jobb. Usch. Hatar det. Pinsamt värre. Eller ta dig i kragen nu Stina !

Wish me luck !

Bloggen 2 år

Glömde helt bort det men den 21:a december fyllde bloggen två år.
Grattis !

Paul - the Savier

Stack iväg till internetcafét i närheten för att skriva ut cv:s. Råkade visst glömma bort att säga till att jag både printat och använt datorn. Oops ! Men där sparade jag några pund. Sweet. Knallade sedan hem till min tomma, kalla lägenhet. Fortfarande ingen ström. Men så kom Paul, the savier, hem och fixade det hela. Han visade mig, och det var väl inte så svårt. Men jag är inte så smart med sådana tekniska saker.

Nu blev det så sent. Hade tänkt att jag skulle gå och printa cv:s vid halv ett, ett men så hände allt det där med strömmen. Så jag kom inte iväg förrän två och sen när jag kom tillbaka ville jag vänta in om någon kom hem så vi kunde fixa det här med strömmen. Känns lite dumt att komma in en timme innan stängning. Men imorn, då är det jag som är uppe med tuppen.

Förresten, fråga bara om det är något ni vill veta som jag inte sagt.

XXX

Daily


svart skjortklänning - Primark, lacktights - Gina Tricot, skor - Converse, halsband - H&M Miss Selfridge, armband - vintage lånat


Fan all ström bara dog i lägenheten och jag var helt själv hemma. Inte någons nummer ingenting. Lämnade en lapp nu och hoppas att det ordnar sig. Jobbigt värre. Sitter på ett internetcafé nu, ska skriva ut min cv och sen springa runt och lämna in. Usch, hatar sådant. Att sälja sig själv. Men det blir nog bra. Kräsen i början, sen sänka kraven. Awesome. Hoppas alla ni har det bra där hemma, här skiner solen och jag går runt i skinnjacka. Känns konstigt.

Half ton son

Har precis kommit hem från grannarna. Såg dokumentären Half ton son med Helena, Layla och Miller. Handlar om en 19-årig kille vars mamma har matat upp honom till hälsosamma 500 kg. Mysigt värre. Tror jag spydde i min mun där några gånger. Speciellt när han bajsade på sig. Mums.

Nu blir det sängen. Ska upp tidigt imorn, skriva ut cv och dela ut. Hope I get a job soon...

Och det märks att fler läser om man skriver mer. Sweet. Ska bli flitig nu. Lovar. Ska posta lite bilder från festen i torsdags så fort jag orkat ändra storleken på dom. Råkade visst ha på typ högsta upplösningen och vårat internet i flaten är inte det snabbaste. One of the things I miss.

Sleep tight pumpkins !

Bjuder på finaste bilden på mig och Nena. Just lovely !

Stora ringar på små fingrar med fina lackade naglar


 

H&M - H&M - Roberto Cavalli - Ring Seclectic -Urban Outfitters



Daily


Tee med rynkor - Monki, svart fodral - Monki, strumpbyxor - H&M, overknee - H&M, boots - Din Skor, armband - vintage, H&M, lånat

Nu ska jag ner och försöka styra mig ett jobb. Och ja Carolina, det är ditt armband som jag lånade på nyår. Har kidnappat det så du måste komma och hälsa på för att få det eller vänta till mars mohahaha ! Ska styra ett överkast till min säng också. Och lite kuddar, ett par mattor. Och ja, det är mitt rum i bakrunden. Se så fin heltäckningsmattan är, mamma.

Shoppat

Åh, just det. Har shoppat lite, mest saker till mitt rum men jag var i stort behov av ett par nya skor. Mina gamla trotjänare de vita conversen lämnades i Sverige då det är ett hål rakt igenom hela sulan. Ganska blött alltså. Så jag köpte ett par röda låga Converse istället. Orkar inte ta en bild, ni vet hur dom ser ut. Dom dyker nog upp i Dagens snart.

Eargazm: The Killers - Mr Brightside

Thursdays daily


Jag: zebramönstrad sidenjacka - Gina Tricot, svart linne med stjärnor och ryggurringning - Gina Tricot, svart kort kjol - H&M, strumpbyxor - H&M, boots - Din sko, armband - H&M, vintage, lånat
Helena: svart liten kofta med puffärm - New Look, svart spetsklänning med volanger - Monki, svarta leggins - Primark, hårband - Urban Outfitters, skor - ?

Firade Debs födelsedag och gick ut på Art Shcool. Perfekt kväll, hade hur kul som helst. Drog ganska tidigt dock för Helena skulle jobba och jag var hungrig. ska försöka lägga upp lite bilder från kvällen men det är så segt på blogg.se.

blä blogg.se

Här skulle jag vara flitig och lägga ut dagens på mig och Helena från utgången i torsdags men blogg.se bråkar med mig. Inte bra. Usch. Fixar imorn. Nu. Leftover chinese. Popcorn. Film.


Glasgowegian

Tillbaka i den fina staden Glasgow och det kändes lite om som att komma hem. Det var mörkt men klart och staden lyser så fint på kvällen. Jag och Helena delade på några öl framför tv:n och pratade om allt och inget. Det är roligt med Helena, vi lär känna varandra bättre och bättre för varje dag. Hon är så lätt att umgås med. Inget drama.


Tog mig en välförtjänt sovmorgon
och slökollade lite på tv innan jag gick ner och mötte upp Helena efter jobbet. Hon bjöd mig på mat, lilla mamman. Sedan gick vi på stan och köpte en massa nödvändiga och onödiga prylar till mig. Helena fick bära påsarna och log hela vägen hem. Lagade god mat, stekt kyckling och potatisklyftor med smulad fetaost över. Supergott ! Där ser du mamma, riktig mat.


Nu är Helena på date med George
, de ska på bio. Jag sprang ner och knackade på dörren till mitt nya hem och pratade med Paul, mina nya flatmate. Världens sötaste och den enda som var hemma. Bestämde att jag flyttar in imorgon, känns sjukt spännande. Nu sitter jag med chips (okej, lite skräp är ok när man ätit riktig middag va mamma ?) och ser på Independence Day och dreglar över kanske  världens vackraste man, Will Smith. Dumpa Jada och gift dig med mig Will. Du vet att du vill.


Imorgon flyttar jag in i mitt nya hem !


Update: Skrev denna för ett par dagar sen men inte kunnat posta den förrän nu. Har flyttat in, försöker göra det mysigt. Har bara träffat en flatmate, resten kommer imorgon. Annars har vi varit ute och festat och varit bakis och gått på stan och kollat upp gym åt Helena som ska bli fit ! Får upp internet i flaten imorn så då kommer jag definitivt skriva mer. Puss på er. Och mamma, jag har betalat räkningen så bry dig inte om det. Love u !


Rubrik

Nu åker jag snart. Eller imorn. Eller buss till Oslo idag och så flyger jag imorn. Vid 16.55 och sen bär det av tillbaka till Glasgow. Jag har nästan lyckats pressa ner mitt liv i en resväska som får väga max 15 och ett handbagage på 10. Herregud. Jag får nog shoppa lite när jag kommer fram. Synd.

Sprungit runt med sista minuten köp idag på stan med min lilla mamma. Och det värker lite i hjärtat när jag tänker på att jag inte kommer få se henne på flera månader. Min mami !

Och alla ni andra Louise Malin Emma Carolina brorsan Stefan alla grabbarna Julia Anna Senait, ja alla ! Jag bär med mig er, älskar er och saknar er ! Men mars, då ses vi. Högskoleprovet, det blir bra.

Mr Ångest knackar på nu. Som en påse skräp i magen. Nu dog jag lite.

I need these

Oh My God. Såg dessa skor för några veckor sen på dagens köp på minoutfit.se och jag dog. Och nu dog jag lite till. Dom har legat i bakhuvudet ett tag nu och det är mitt första mission i Glasgow att springa till Zara och hitta dom. Annars gör jag ett par själv. Till jeans, kjol, klänning, allt. Love them !


Vem tog filten ?

Här hade jag fest på juldagen och tyckte att allt gick frid och fröjd. Tills mamma och Steffe idg upptäcker att yllefilten som brukar ligga på soffan i vardagsrummet är spårlöst försvunnen. Vem tog den ? Och hur fick dom med sig den ?

Om det är så att någon vet något om filten så utlyser jag en liten hittelön. Vart är den ?

Var visst mer Barbie än jag trodde...

Äger...
(X) Mascara över 100 kr
(X) En plattång
(X) En locktång
(X) Designparfym
(  ) Foundation över 200 kr (Använder inte foundation)
(  ) Ögonfransböjare
(  ) Olika borttagningsmedel
(  ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(  ) Läppglans över 100 kr
(X) Hårinpackning
(X) Bodybutter
(X) Bodylotion
(X) Parfym över 300 kr

Summa = 8

Du ...
(X) Använder locktång/plattång varje dag
(X) Använder foundation varje dag
(X) Använder mascara varje dag
(X) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
(X) Använder bodylotion varje dag
(X) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
( ) Tränar på gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 6

Du har...
(X) Tonat håret
(X) Färgat håret (slingor)
(   ) Hårförlängning gills clip ons ?
( X) Piercat dig
( X) Tatuerat dig
( X) Tagit hål i öronen

Summa = 5

Totalt: 10

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.

Packat och klart...

...nästan.

Sorterade i ordning allt som jag tycker jag borde ha med mig till Glasgow. Har ju redan lämnat en del men mer ska mer och nu kommer jag ju inte hem på ett tag så jag måste tänka på det. Men jag har varit himla kritisk. Man kommer ju shoppa där borta också. Det kommer nog gå bra. Men att trycka ihop sitt liv i en resväska och inte få ha mer än 25 kilo. It's tough !

Nu säger jag god natt !

Frågestunder

Sitter och bloggar runt lite och läser frågestunder på olika bloggar. Och jag blir lika förvånad över vad folk ställer för frågor som alltid. Varför fråga någon när den blev av med oskulden ? Som om 9 av 10 ens skulle besvära sig med att svara ingen kommentar ? Få personer som öppnar upp sig så mycket. Sen varför ställa en fråga om sex till en modebloggare ? Hittade den här frågan hos Sigrid och skrattade i min ensamhet. Fetstil är frågan sen Sigrids svar. hon sköter det bra men varför ställer man en sådan fråga ? Det är ju inte så att folk kommer svara klart du ska göra som han säger, analsex go for it !

Nu till min fråga. Jag och min pojkvän har varit tillsammans i typ ett år. Allt är hur bra som helst och jag älskar verkligen honom. Problemet är nu bara att han vill att jag ska ha analsex med honom och jag vill verkligen inte. Samtidigt är jag så rädd att förlora honom om jag inte gör det här. Vad ska jag ta mig till? Snälla hjälp mig!

Du ska absolut inte göra någonting du inte har lust med! Om han vill att du ska göra någonting du absolut motsätter dig är han ingen bra kille.

Oh Lord ! Det finns människor till allt.

1:a januari

Nytt år och nya tag. Börjar 2009 med en slapp dag i sängen tillsammans med mina vänner coca-cola, paradisask och lättsaltade chips. Mår fina fisken efter en lugn men jävligt rolig och trevlig kväll igår. Nu är det Vänner-maraton på kanal 5. See ya in a couple of hours !

RSS 2.0