Good night cakes !



Det är en ny dag imorgon med, lovelies !

My brain is full ... or dead

Jag orkar inte mer. Känns som om jag läser och läser men det är absolut inget som fastnar. Orkade absolut inte med mer plugg igår kväll. Så smart som jag är, ställde jag klockan på 7.00 och tänkte gå upp och läsa på lite om konflikten i Algeriet. Snoozade i nästan en timme och har nu spenderat en halvtimme med att skriva ihop tre meningar om bakgrunden till konflikten. Det går bara inte.

Klarar inte ens av att svara på min enda fråga jag fick i konfliktanalysen. Ska jag vara helt ärlig förstår jag inte ens frågan. Vadå, huvudsakligt innehåll ? Vad menas med innehåll ? Jo, det var en konflikt och det dog en massa människor. Gud, orkar inte men jag känner mig så sjukt dum.

Måste lösa det här. Vad tror ni är meningen med frågan:

Vilket är konfliktens huvudsakliga innehåll ? Är det möjligt att skilja mellan olika behov, positioner och intressen (materiella, värderingar, relationer etc) ?

F I N A L L Y


Snart träffar jag bl a. dessa två sötnötar Megan och Barry

Nu. Är det bokat och klart. Om ganska exakt 42 dagar. I can't wait. Lyckan är ett faktum och livet kändes helt plötsligt sjukt mycket lättare. Tyvärr, vilken ger mig en liten tår i ögat, kunde inte Helena följa med. Men bättre ensam än inte alls resonerade jag och nu blir det äntligen av.

Det enda som ger mig lite ångesten är vetskapen att det kommer vara total lycka den 8e när jag landar och är framme. Men sjukt svårt att lämna sen igen den 12 november. Vet bara att jag kommer att sakna det så mycket. Åh. Men bättre det än att glömma bort vad bra det var.

See you in a month and half, Glasgow !

Autumns chilly days

Jag vinklar upp persiennen och trädet utanför har färgats blodrött. Kanske över natten, kanske är det så att jag inte sett det förut. Bakom, bortanför vägar och busshållplatser, lyser träden gröna. Daggen har lagt sig, jag sov lite för länge idag. Den har blåst bort, vinden har torkat löven torra. Jag vill sticka ut näsan genom fönstrets glipa och lukta på hösten. För ibland finns det inget som luktar bättre än så. Men just nu lockar värmen under täcket mer och tillsammans med SLAPPO kryper jag ner. Låtsas som om denna dagen inte behöver betyda mer. Inga måsten, inget plugg. Ingen verklighet. Jag ska ta ett kort, på mitt träd. Så ni får se vad som färgat hösten, och dess kyliga dagar, röd.


Crazy week and over ambitions

Ja, vi körde verkligen på all inn när det gällde grupparbetet och ett tag där var jag extremt bitter över farligt avfall och gruppen. Nu när det är klappat och klart så gillar jag allt igen.

Inte riktigt allt dock. Har som vanligt blivit förkyld. Hostar snart upp lungorna. Skulle iofs vara ganska skönt, för då slutar jag väl hosta. Insåg dessutom igår när jag skulle köpa en cola att jag inte fått mitt CSN. Jag orkar inte mer. Varför drabbar detta endast mig ?!

Så dagens planer, att härja ner till Swedbank på Avenyn och bråka om mina pengar. Sen slappa i soffan. Klara i klassen har fest ikväll, men varken humöret eller hälsan är på topp. Så det blir nog lugnt. Har ju dessutom inga pengar.

Åh, vad jag hatar att vara student just nu !

Work load over the top

Efter att ha klagat över att vi har så lite i skolan, klagar jag nu på att det så sjukt mycket. Var lite för lat de första veckorna, vilket de flesta verkat ha varit. Så ligger lite efter med en del texter och nu så har vi fullt upp med grupparbete och allt nytt material till föreläsningarna. Nu är det nog bara huvudet som sticker upp ur kvicksanden.

Men jag hoppas på att vi hinner klart så mycket som möjligt med grupprapporten innan helgen så jag kan ägna den åt att komma ikapp.

Imorgon är det stor kick-off för alla GU:s nya studenter och vi kör all inn. Har tyvärr förlagt kameraladdaren i flytten, men ska försöka leta reda på den imorgon eftermiddag när jag hemma och byter om. Och stora frågan är, slappt eller uppklätt. Karin kör på ganska slappt, medan Katja kör på klänning och klackar. Shit, vad jag hatar sådant här. Tror det blir min blommiga fina klänning, fast nerklädd med boots, bälte och jeansväst. Vad tror ni ? Lite lockigt hår kanske ?

ÅSIKTER TACK !

Hemma i helgen

Har spenderat helgen i Karlstad och tog en behövlig paus från det mesta, som plugg och blogg. Kommer dock i kapp mig nu, men jag orkar inte läsa mer. Eller skriva mer.

Ska starta dagen med en morgonpromenad imorn och hoppas på att få lite ny energi. Känns lite som jag är i en svacka nu.

Don't want to be me.

HATA CSN

Jag hatar dom, hatar dom, hatar dom. Har ju gått i typ en vecka nu och kollat kontot. Men aldrig några pengar. Såhär kan jag ju inte ha det. Loggar in på Mina sidor på CSN och ser att tydligen betalades pengarna ut i fredags, men jag inga pengar fått.

Ringer CSN, dom säger till mig att ringa min bank. Så jag ringer Nordea, som säger att de har då inga pengar, jag ska ringa till CSN. Ringer till CSN igen, de säger att pengarna har gått iväg från dem. Isåfall är det Swedbank jag ska prata med, för de har hand om utbetalningen. De frågar också om jag registrerat konto hso Swedbank, vilket jag gjort online.

Försöker ringa Swedbank men tror ni att de har en kundtjänst som tar emot samtal från icke-kunder ? Absolut inte. Så jag fick ta vagnen till närmaste kontor. Där får jag svaret att de inte fått något konto registretat, något blivit fel. Så de fixade det och menade att till nästa utbetalning ska det vara okej. Ja, men denna då ? Jo, den får jag på avi. Hem till Karlstad eftersom jag inte adressändrat än. Kul. Jättekul.

Tur att jag har en snäll mamma.

Drama in da hood

Satt som vanligt på vagnen hem och lusläste Metro, den enda nyhetstidningen som jag läser. Det har ju varit himla livat runt omkring här på Hisingen men jag och Maya har lugnt konstaterat att vårat område är ganska dött. Mest barnfamiljer och pensionärer.

Man har ju läst om massa bilbränder och annat, idag läste jag om ett trapphus som blivit bortsprängt. Lät ganska dramatiskt men var trots allt bara en liten notis så det verkade ju inte så allvarligt. På vägen hem sedan får jag ett mess från en kompis som hade hört på radion att det var på vår gata det hade hänt !

Nog för att vårat lilla betongblock här är ganska stort och gatan sjukt lång så vet man ju aldrig. Jag och Maya skrattade lite åt, för lite spännande är det ju. Och vi har varken hört ellet sett något.

Så, jag gillar vårt lilla hood, trots drama. Det livar ju till litet grann.

Nej, nu ska jag faktiskt ta tag i kragen och läsa dessa sidor. Blev ju helt plötsligt under kvällen sjukt intresserad av matlagning och städning, undrar vart det kom ifrån ?!

Back to bed.

Mean mondays

Vi har ett schema som man vid första glasen kan tro är sjukt slappt. Så jag tog mig en liten sovmorgon. Slappade framför tv:n, datan, diverse. Sen blev det en liten rundringning mellan några av oss tjejer i klassen och vi bokade ett litet studiemöte. Tyckte vi var grymt duktiga, gick förbi kåren och fick avi för avgiften, fixade lånekort och bokade ett grupprum.

Efter lite pill med att få fram de artiklar vi skulle läsa, insåg vi att vi kanske hade behövt startat lite tidigare. Typ i lördags. Inte såå många sidor kanske, ca 45, men allt på akademiskt engelska. Så just nu drygar jag lite, måste ju dessutom läsa dem online och man orkar ju bara inte.

Dessutom måste jag laga mat. Det börjar jag nog med.

Eller ?!

Brunch

Maya, min söta lilla Maya, ska styra upp en riktigt frulle. Jag önskade pannkakor, Maya menar Stinas önskan min lag och stack ner till Champion Livs för att köpa ägg och mjölk. Själv sitter jag här och konstaterar bittert att det är mycket lättare att läsa bloggar än artiklar till skolan.

Ska man vara så duktig att man tar sig iväg till Kurs- och tidningsbiblioteket imorgon ? Tror det, kommer aldrig få något gjort här hemma.

Väntar och längtar, och väntar lite till på detta CSN-bidrag. Karin i min klass gav mig hopp  fredags då hon fått sin redan 24 timmar efter att hon studieförsäkrat fått sitt. Så jag gick med lätta, glada steg till Bankomaten. Men nej, 91 kr på kontot och inte ett CSN-bidrag så långt man kunde se. Håller tummar och tår att måndag blir min lyckodag. Mamma kan få sina pengar, sparkontot sina och sedan blir det mathandling. Sjukt bra.

Bye bye.


Over the weekend wars


Karin, jag och Rebecca


Så kul hade vi på våran skattjakt. Fredagkväll var det dags för klassfest och det verkade som en hel del av klassen kom dit och minglade. Kul att det är normalt, socialt folk som varken överdriver eller dödar festen. Det gillas.

Igår träffade jag Julia, Malin och Jessika på en fika och spenderade sedan kvällen med att se på film med Julia och Linn som gjorde en utflykt ut till ghettot.

Nu ska jag läsa lite av de texter jag borde läst för lääängesedan så jag med gott samvete kan sticka ut till Mathilda och dricka sangria medan Rory är BBQmaster.

Over and away.

Friday night lights





Regnet öser fortfarande ner över Göteborg och jag inser att jag nog måste vänja mig. Låg och lystnade igår kväll på smattret på fönstret och tyckte att det kändes ganska lugnande. Jag är van, vi kan säga så. Så på med parkasen, släng med paraplyt och upp med skarfen över håret. Så, redo för en ny dag i skolan som ska mynna ut i första riktiga festen med klassen. Det kommer bli grymt !

Ses i dimman.

Kofta - Primark, klänning - Primark, tights - H&M, skor - Converse, smycken - Primark H&M lånat

Sliten och liten

Efter en riktigt heldag igår där vi hann med att bada i fontäner, äta världens största kanelbulle, sola på konstgräs och hittat Bögatan. Avslutade sedan med öl och mingel på pubhuset och hamnade i säng vid halvtolv. Har haft ett par riktigt intressanta föreläsningar idag som verkligen fick mig att känna att jag hittat rätt.

Imorgon blir det ytterligare en heldag med först en massa skola, sen klassfest. Helgen går åt till att läsa allt man missat under veckan och fika med bl a. Jessika. Fina grejer.

Nu blir det att röja upp i rummet. Sen sömn !

New day, new ways.

Scavanger hunt and beer





Dags för första riktiga nollningen, nu ska svetten drypa och lemmarna domna, allt för att vinna. Måste springa, bussen går om tio min och jag måste samla ihop mig och borsta tänderna.

See ya !

Jacka - vintage, tischa - Gina Tricot, tights - H&M, skor - Converse, väska - Urban Outfitters, smycken - Primark

Nya intryck och migrän

Gårdagen var bra, riktigt bra. Klassen verkar helt okej, en hel del intressanta människor. Vi är en liten grupp med tjejer i ungefär samma ålder som har hittat varandra, känns sjukt kul. Vi tog en öl efter allt och diskuterade dagen och de flesta verkade pepp både på klass och utbildning.

Huvudvärken som slog till under dagen visade ingen nåd och på spårvagnen hem trodde jag att jag var nära döden. Stapplade in hemma, trillade ihop i en liten hög i ena soffan och dog lite. Efter ett glas med treo och den kvarglömda matlådan släpade jag min arma lilla kropp och trötta huvud i säng.

Försökte glo lite på tv men det var helt enkelt för jobbigt att hålla ögonen öppna. Nu gjorde de dock så ont att det var jobbigt att hålla de stängda också, så jag somnade runt halvtio men ögonen på glänt. Spännande.

Ännu mer spännande var att jag vaknade. Av mig själv. Vid sju. SJU ! Men så blir det väl när man går och lägger sig i tid. Uppenbarligen har det aldrig hänt förut.

Nu, hänga tvätt. Sen, dusch !

First day at uni





Första dagen och det känns lite nervöst. Men det blir nog bra. Håller på ända till 18 ikväll med mingel och sånt. Får se när jag ramlar in men då uppdaterar jag ! Nu frukost, sen uni !

Klänning - Monki, jeansväst - Zara, tights - H&M, skor - Converse, smycken - mest Primark

RSS 2.0