Den långa kvinnan

Jag har alltid varit lång. Lång för min ålder, kanske så långt som lång för mitt kön. Betryggande nog var jag inte ensam, i mellanstadieklassen var vi några lång ståtliga tjejer som dividerade om bästa fråga-chans-materialet som givetvis var någon som var minst lika lång. Så min längd har jag själv aldrig upplevt som jobbig.
'
Tvärtom, jag spelade basket och har alltid sett bra på konserter. Jag tappar sällan bort folk i större massor och jag är lätt att lägga märke till. Att vara lång är bra på många sätt och vis. 14 år gammal blev den korta klänningen om ännu kortare, som snart 23 år gammal känns långt tryggt. Man uppfattas ofta som stark och därmed många gånger pålitlig. Jag når till nästan alla hyllor i affärer och hemma. Och är inte så lång att jag behöver huka mig i dörrar, alltid ett plus. Att jag i klackar kan ses som en glamazonkvinna tar jag bara som en komplimang. Det är du som är kort, inte jag som är lång.
'
Och nyaste kunskapen gör mig ännu gladare över min längd. För rik kommer jag tydligen bli. I en värld där det tyvärr ofta är så att kvinnor tjänar mindre än män vid samma tjänst så kan jag tacka min längd för en bra lön. En brittisk studie av drygt 1400 kvinnor visade att hälften av de kvinnor som var långa, alltså över 172 centimeter, tjänade 260 000 kronor om året eller mer. Bara tio procent av de korta kvinnorna tjänade lika mycket. Tolkar det som att jag med mina 177 centimeter kommer ha en rätt schysst månadslön.
'
Det gillar vi.

Den beiga perioden

långskjorta - H&M Trend, tee med tryck - Topshop, tights - Gina Tricot, Converse, mössa - H&M, smycken - vintage H&M, skinnjacka - H&M

Som ni kanske ser så gillar jag alla typer av beige just nu. Hade så klart med mig sommarsjalen och finaste väskan. Min lilla dyrgrip har ju inte fått en ordentligt presentation i bloggen ännu, men det kommer.

Kvällen bjuder på sommarmys hos klassisar.

Mysiga sommarkvällar


Northon <3


Min nya fina vän, Northon. Blandras mellan stor pudel och rottweiler. Håller mig sällskap under vardagarna varannan vecka. Vi är vänner, Northon och jag. Han gillar att bli kliad i örat och jag att känna villkorslös kärlek.

Saturday night fever

Klänning - H&M trend, smycken - vintage, H&M osv, Converse

Var ju så tokvarmt i lördags att jag trotsade kvällskylan och körde på bara ben. Har dock cykelbyxor under som inte syns, sjukt skönt. Drog på mig en kofta och ny sommarsjal när solen började säga hej då. Hade kanske bästa utekvällen på hela året som började med vin i Slottsskogen, någon sorts efterfest hos en tjej, en galen timme på Grill Del Mundo och en ännu galnare tripp till McDonalds. Sjukt mkt härj och galet roligt.
-
Tack som fan !

Sambalalala

Klasskamrat och gammal roomie, Rebecka i gult på högerkanten
Har förgäves försökta posta det här inlägget sen igår men bilden vägrade uppladdas. Inte mkt som går bra alla dagar. Helgen med mor var sjukt bra. Mysig fredagkväll med mat på Linnéterrassen, sen popcorn och Jerry Maguire i soffan. Lördagen började tidigt med morgonpromenad, frukost och en tur in till stan. Vi tittade på Rebecka vars sambagrupp Abunda (?) invigde Göteborgshjulet i den katastrofala hettan, samtidigt som Göteborgsvarvet gick av stapeln. Mamma shoppade nya träningsskor till mig, tack som fan ! Och en Marc by Marc Jacobs-väska till sig själv, det är hon värd.
-
Är numera hundvakt åt lille Northon. Lägger upp bilder lite senare.

Världens bästa mamma

Nu är min fina mamma här på en snabbvisit.

Hann med en sväng på stan igår. Fick ett par nya träningsskor från Reebok. Easytone som tydligen tränar benen och rumpa lite extra när du använder dem. Låter fantastiskt. Åt middag på Linnéterrassen, sen blev det Jerry Maguire med popcorn i soffan. Nu ska vi ta en morgonpromenad och inviga mina nya skor. Sen blir det Världskulturmuseet, och dagen avslutas med brunch på Casino Cosmopol innan mamma ska sätta sig på tåget hem.
.
Ikväll springparty.

Inspiration is just what it is

Pic: all from knight cat

Glee - alla får vara med !

Bild: hittar du här.

Säsongsavslutningarna byter av varandra den här vecken men den nya tv-serien Glee har några avsnitt kvar innan de säger hej då för säsongen. I Sverige sänds serien på TV4 och har med sin humor och överdrivna karaktärer blivit mångas favorit. För er som missat 10-talets bästa serie så handlar den om en skolas showkör och deras körledare Will Schuester. De anses som skolans största nördar men det finns inget som ett riktigt bra körframträdande inte kan bota.
Veckans avsnitt bjöd på ungdomarnas hopes and dreams. Neil Patrick Harris, mest känd som Barney i legendariska How I Met Your Mother, gjorde en gästroll och att se honom bryta ut i sång var GRYMT. Så för er som missat Glee, jag är lite avundsjuk. Ni har ju en hel säsong att gotta er i. För oss andra, så har vi tre avsnitt av Glee säsong 1 kvar innan det blir sommarlov.
Don't miss it !

Fashion Against Aids / H&M



Idag släppte ju H&M sin festivalkollektion där 25% av vinsten går till AIDS-forskningen och drabbade i sjukdomen. Kom på detta imorse men kunde då inte komma in på hemsidan. Så jag tog en sväng förbi H&M efter skolan och det fanns flera plagg kvar både H&M Kompassen och i Nordstan här i Göteborg. Hittade dock inte halsbandet ovan men klämde lite på sjalen så den kan få följa med hem. Har letat efter en mönstrad rätt länge nu så. Halsbandet var slutsålt även på hemsidan, så jag antar att det inte var ment to be. Synd, jag gillar det verkligen.
Många av de plagg som fanns kvar i butiken var slutsålda på hemsidan, kan bero på att det inte var såg riktigt lika snyggt ut i verkligheten. Skinnjackan kändes plastig, långklänningen var alldeles för lång och det var helt enkelt inte lika snyggt som på bild.
Vi får se om modevärlden vågar kritisera ?

Härliga sommar, äntligen är du här

Enligt Metro är det nu officiellt sommar i Göteborg. Dygnstemperturen har varit över 10 grader de senaste fem dygnen och jag måste säga att det är galet varmt. Spenderade eftermiddagen med Katja på en filt utan för Centralbiblioteket. Sen satt jag en stund mot solväggen vid mitt hus. Nästan så jag har bränt mig lite granna. Men nu är det dags. Ignorerar mina vita ben och sportat cykelbyxan, sommaren bekvämaste plagg, för att de stackarna ska få lite färg.

Någonstans måste man ju börja.

I väntant på att solen ska titta fram igen

Bild: WhereDidUGetThat

Vädret var så himla fint när elektrikerna väckte mig 07.34 i morse. Alltid lika roligt när hantverkarna börjar med tuppen och banka i väggen. Nu har solen dock gått i moln men enligt yr.no kan vi vänta den tillbaka runt lunch. Så jag tänkte mig en dag i solen. Tills dess bjuder jag på en färgglad outfit att inspireras av.

Gillart.

Such weathering hights

Skinn/mockajacka - vintage, storskjorta - H&M Dam, tights - H&M, Converse
Idag slog det äntligen om, vädret. Det blev varmt och efter min plågsamma promenad, har dragit på mig benhinneinflammation, så var jag sjukt varm. Så när det vankades fika med Julle i eftermiddagssolen fick det  bli bästa secondhandfyndet och nya skjortan. Skönt att äntligen slippa alla lager. Nu väntar jag bara på att min eftermiddagssolning i soffan ska ta sig, så jag kan gå barbent utan att se ut som ett lik.
Snart så !

Slöheten gör mig sugen

Solen gör mig lycklig, så himla också !
Här är jag igen, när det kliar i fingrarna är det svårt att hålla sig borta. Skrev ju som sagt att ett återseende kanske var aktuellt när skolan var mindre tung. Och jag skulle nog vilja säga att mitt sommarlov, det startade visst tidigt. Såklart, jag har en hemtenta att skriva, men en himla massa tid att göra det på.
Så ni kan nog räkna med lite uppdatering.

RSS 2.0