Huvudstaden

Yes, nu är det bara en timme kvar tills tåget avgår till Stockholm, the big town. Shoppas, festas, fikas och allmönt mysas ska det göras. Ska försöka blogga om jag får tag på en dator. Hoppas vi ses där !

Eargazm: Postal Service - The district sleeps alone tonight

Så fint

Så fint, den här tjejen kan klä sig. Jag hoppas bara att hon matchade med ett par vintagestövlar/boots i någon härlig brun nyans. Helt perfekt ! Så vill jag se ut på festival.
image421
Bild: am_lul

Dagens - en lite sen en

image420
Dagens låt: Håkan Hellström - Dom kommer kliva på dig igen
Dagens frisyr: Otvättat och plattat, som vanligt helt enkelt.
Dagens smink: Det vanliga och lite guldpuder.
Dagens klädsel: Svart långärmad fodralklänning Monki, grön skinnjacka Saints and Mortals, svarta latextights Gina Tricot, Jesussandaler Miss60, svart liten väska garderobsfynd
Dagens händelse: Första arbetslösa dagen och fika på stan
Dagens planer: se på Top model hos Emma kl 20. Yippie !
Dagens vill ha: en svart skinnjack
Dagens saknad: arbetskamraterna och mina pensionärer.
Dagens drog: kaffe och cigg, kan det bli bättre ?
Dagens finaste: att en Erik ringde och ville köpa min kurslitteratur för 1600:-
Dagens måste: Top model !
Dagens dricka: Te - earl grey med mjölk och lite lite socker.
Dagens köp: två baslinnen, ett svart och ett vitt, från Cubus. 60 spänn totalt !
Dagens mat: dinkelgröt med torkad aprikos. Mums !
Dagens sjuka: kommer bli förkyld om det fortsätter vara såhär kallt..
Dagens kärlek: första ledida dagen, underbart !
Dagens mående: Härligt att vara ledig och fått lön.

Stockholm nästa

Ja, på onsdag bär det av mot huvudstaden och mot välförtjänt shopping efter 11 veckors jobbande. Jag jobbade min sista dag igår och är numera arbetslös ! Satt och skrek av glädje i bilen påväg hem efter sista jobbet. Vecka 38 bär det av mot Norge och Oslo närmare bestämt för att tjäna storkovan, pengar som sedan ska spenderas på en jorden-runtresa.

För att inte bli knäpp av all ledig, har inte förstått hur folk utan jobb inte blir tokiga ?, så har jag veckorna inplanerade. Denna vecka blir det Stockholm fem dagar där det ska shoppas, festas, fikas och allmänt njutas av en stad som jag är smått förälskad i. Sedan är jag hemma ett par dagar för att sedan bege mig fyra dagar till London där jag först och främst ska hälsa på och umgås med Julia och Mathilda men här ska det också shoppas lite.

Sedan är det vecka 37 som än så länge är oplanerad men tanken är att jag den veckan ska packa och planera flytten till Oslo. Du ser, jag kan inte ha för mycket tid till ingenting för då blir det ingenting gjort och en massa pengar går till fika och saker som jag inte har råd med.

Inköpslistan för Stockholm är iaf:
- Smålandskassen i Josef Franks Manhattantyg från Svenskt tenn.
- Ett par gräddvita Converse.
- En stor mysig kofta.
- En svart skinnjacka.
Förhoppninsgvis hittar jag och har råd med det mesta. Annars får jag satsa på budgetaffären Primark i London, där kan man fynda allt ! I love it.

Idag blir det iaf fika med Carolina, Madelene och Malin. Ska bli nice, måste bara komma ur the birthdaysuit och få på mig lite kläder. Vilket projekt...

Eargazm: Rolling Stones - Paint it black

2 die 4

collage
- Kalender:
måste man ha för att hålla Ordning och Reda på allt.
- Cardigan: är ett måste i höst och denna från Marc by Marc Jacobs är fin.
- Jeans: är fint för skolan och dessa från Sass and Bide gillar jag.
- Linne: är ett perfekt basplagg och detta är från Kate Moss's Topshopkollektion.
- Väska: ska få plats med böcker och Smålandskassen i Josef Franks Manhattantyg från Svenskt tenn är perfekt och är dessutom snart min !
- Nagellack: neautralt i skolan och silver från Essie är fortfarande rykande hett.
- Armband: love 'em och One of a kind finns hos Kyssjohanna.se

Utmanad

Jag har blivit utmanada av Carolina.
Regler:
Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv.
Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor.
I slutet av inlägget skriver du 8 personer.

♥ Halvan av min ena framtand är i plats efter ett misslyckat försök att tjuvkika genom nyckelhålet på en dörr.
♥ Jag avgudade Spice Girls i tioårsåldern och har sett dom live i Spektrum, Oslo
♥ I sjuan hade jag en babyrosa dunjacka som jag älskade överallt annat. Ps. Jag har kvar den...
♥ Jag har haft tvångstankar om talet fyra och var tvungen att göra saker fyra ggr, gjorde jag det för många ggr så var jag tvungen att multiplicera med fyra, alltså 16 osv... Nu har jag bara en grej jag gör och det är att jag fyller på vattenglaset fyra ggr.
♥ Jag spelade basket i fem år men var aldrig särskilt bra. Det var jag och mina tjejkompisar så vi pratade mest om annat och förlorade därför de flesta matcher med en sådär 72 -3 eller 93 - 10.
♥ Jag är med i Ung Vänster sen valet -02.
♥ Min pinsammaste skiva är senaste Idolsäsongens samlingsskiva signerad av ingen mindre än Sara Burnett.
♥ Min favoriträtt är fiskbullar i currysås med ris. MUMS !

Färdig! Jag utmanar: känns som alla mina vänner redan är utmanade/utmanare så jag har bara en kvar... Men Anna J, här har du något att göra.

Skinnshorts

Var inne på Gina Tricot här i Karlstad idag med Alexandra som skulle hämta två outfits till en plåtning och passade på att kika lite. Och det skulle jag inte gjort så pank jag är. Men där hängde dom, de snyggaste skinnshortsen jag sett. Galet, måste ha ! Ska flörta in mig och utnyttja min titel som modeassisten på www.vipkarlstad.se och försöka få dom gratis om jag tipsar om dom.

Eftersom jag är helt dum i huvudet så vet jag inte hur man sparar bilder från adobe flashprogram så här har ni en länk. 248 riksdaler går dessa läckerbitar på. Helt klart värt varenda krona.


20 år och filmfest

Som sagt så slog jag och Louise till på stort och hade kalas för hela slanten i lördags hemma hos mig. temat för kvällen var filmkaraktär och de flesta körde hårt på utstyrsel. Själv sydde jag mig en finfin lackklänning och var catwomen. Kvällen bjöd på mycket och det var riktigt roligt fram tills de sista gästerna gick vid havlfyratiden och det skulle städas... Bara att bita ihop säger jag.


Catwomen - Troja - Marilyn Monroe - Stelt - Jackie - Flashdance

Bunny - Vilma Flintstone - Sandy i Grease - Paris Hilton - Nicole Richie

Pulpfitction - Lara Croft - Limpan - Sandy och Danny - Brokeback mountain

Brokeback - Pimp - Matadoren - Miami Vice

Got to get out of this place

Shit vad jag inte orkar det här. Vet inte ens hur jag hamna mitt uppe i det. Var bara så trött på allt, och inte fan blev det bättre. Schizofrenic alcoholic. Och nu är snöbollen i rullning och det kommer aldrig ta slut. Tack gode gud att jag snart ska härifrån. Jag skulle aldrig lämnat den trygga sfären från början,  men what you gonna do ? Life's a bitch and then you die.

Och nej, jag tycker inte synd om mig själv. Har aldrig förstått mig på det där, det är ju inte så att saken blir bättre. Man kan ju inte direkt gå och tycka synd om sig själv eller vilja att andra gör om en, den rollen kommer jag aldrig spela. Lite bättre har min mamma uppfostrat mig.

Eargazm: KT Tunstall - Suddenly I see

London

London, here I come ! Yesbox, bokade biljett idag. Klarar mig inte Julia, får abstinensbesvär. För er som inte vet bor Julia och Mathilda, två av mina bästa och äldsta vänner, i London sedan i november förra året och först träffades vi inte på typ ett halvår och nu har dom varit hemma med ganska jämna mellanrum. Men fetr två veckors semester (alltså två veckors fest, fikning och solning) ska dom åka tillbaka. Hur länge dom blir kvar det vet man inte men Jullan kommer nog först.

Iallafall så klarar jag mig inte utan dom och eftersom jag aldrig varit i London, vara Glasgow om man ska räkna det, så slår jag två flugor i en smäll. Åker 5:e september och kommer hem den 8:e. Inte så länge med London är dyrt. Fick biljetten ganska billigt som tur var, 834 kr gick det på i slutändan tur och retur. Tillkommer ju lite bussresor och så här men det löser sig,

Det ska bli så roligt. Och shoppas ska det göras. Får ta det lugnt i Stockholm nästa helg, London slår ju faktiskt lite högre. Fick dock ett presentkort på Carlings av tjejerna i lördags (ska blogga om festen imorn, jag lovar) och det ska läggas på en skinnjacka. Sen blir det ett par gräddvita Converse och liter bastoppar. Helt perfekt.

Nej, nu blir det sängen. Börjar sju imorn igen. Snacka om att vara tillbaka till allvaret efter helgen och tredagars ledigt. Inte helt okej, och sista veckan är det så det känns riktigt supersegt ! Jobbigt att Julia åker också mitt i allt, inser varje gång hon är hemma vad mycket jag saknar henne... Love you baby !

Eargazm: The Solution - I Have To Quit You

Dagens

Jag och Louise firade 20årsdagarna tillsammans i lördags och slog till med filmfest hemma hos mig. Picsen ska kollas igenom och sen läggas ut, hann inte med det bara. Ska stressa ner p stan och fika med Jullan och Mutta innan dom beger sig hem till London. Men en Dagens bjuder jag på. Kisses !

image387
- Blå och vitrandig skjorta, mammas från H&M
- Svart minikjol, H&M
- Leggins (bortse från maskan, hade inga andra), H&M
- Vita tygskor, H&M
- Svarta armband, gammalt
Till: svart finstickad kofta H&M, svart pashminasjal, svart liten väska garderobsfynd.

Blev en del från H&M idag, men what the fuck, det är budget !

Skinnbrallor

Jag skulle dö för dessa.
image386
Bild: Style by Kling

Dagens

image385
- Svart tee med fickor, H&M trend
- Svart minikjol, H&M
- Svarta leggins, H&M
- Silverarmband, Annas vintage
- Svart diadem inte i bild, H&M
- Peaceörhänge i silver inte i bild, gjort själv
- Svarta flats, Johanssons
Till: svart lång hood med luva Monkie, liten svart väska garderobsfynd, palestinasjal marknad

Frukost

Åh, första lediga dagen av tre. Vet knappt vad jag ska ta mig till. Är så skönt, men samtidigt blir jag så sysslolös. Jullan kom hit igår kväll och vi satt och pratade en massa. Så himla skönt, men jag insåg då hur mycket jag faktiskt saknar henne... Helt galet. Och nu är det inte många dagar innan hon åker tillbaka till London igen. Känns jobbigt. Men men, får väl åka dit eller ngt. Känner mig klucven över mitt liv över huvudtaget... Vill bara göra något men jag vet inte vad.

Jaja, dagen vet jag inte vad den bjuder på. Ska dock sätta mig och författa lite inlägg till en överraskning som kommer nästa vecka. vipkarlstad.se är det enda jag säger. Ska upp och äta en riktig brakfrukost nu iallafall, sitta länge och väl för det har jag inte gjort på jag vet intwe hur länge. Unna mig lite tid. Kanske ska mixa ihop en smoothie ? Ja, vi får se vad det blir. Ska iallafall ner på stan sen och köpa tyg till min catwomenoutfit och sen sätta mig och sy. Har lite mertyg som jag planerat att sy en klänning av väldigt länge. Kanske skulle ta och få tummen ur ?!

Looking good.

Eargazm: Kanye West - Stronger

Dagens

image384
- Vit klänning med påsydd spetskant, Gina Tricot
- Vitt linne under, H&M
- Jeansjacka, secondhand
- Svarta leggins, H&M
- Bruna stövlar, secondhand Weekday GBG
- Clutch, secondhand
- Armband, secondhand och H&M
- Skärp, axelband till väskan
Till: örhänge i trä present från bror + flickvän

GBG i bilder

Firade ju födelsedagen i Göteborg och nu är det dags för bilddokumentationen. Bättre sent än aldrig...
image373
Bror sliten på Liseberg, dags för Uppsvinget snart :b
image374
Katta, brorsan och jag efter Floomriden... Magnus är fotograf
image375
Mor och bror i väntan på Stones - Älskar er mest av allt. Vackrast i världen !

image376image377image378image379image380image381image382image383


Stockholm Fashion Week

Ja det har väl ingen missat att SFW har dragit igång och är redan inne på tredje dagen. Skulle dödat för att vara där men vi små människor för nöja oss med att se på bilder och höra kritiken. Åh, vad jag skulle velat se Fifth Avenue Shoe Repair och Cheap Monday idag. Stylein igår hade inte heller varit fel, absolut inte efter att jag läst att kollektionen var lite mer än vad hon brukar göra. Mer lack och skinn och mindre siden och spets. Precis så som jag vill ha det.

Snygga Alexandra åkte idag för att gå visningen för Acne Jeans, tror jag det var, ikväll. Åh, packa ner mig i väskan och låt mig följa med var min önskan men jobb och annat kom i mellan. Attans !
  
 Ser ni signaturminen :b ?!

Regn och rusk

Yes, idag kom regnet tillbaka. Skönt att det inte kom igår. Varför, undrar ni ? Jo eftermiddagen spenderades först på Koriander där jag fikade med Erik, Alexandra och Helena. Är hundvakt till brorsans hund nu också och efter att Gus träffade stuggrannens löpande tik i söndags har han inte hämtat sig, kraken, så han fick också följa med och fika. Tyvärr fattade han inte riktigt grejen med det hela och förstod inte alls att han skulle ligga snällt på sin medtagna filt och inte sniffa på allt och alla. Men han var duktig.

På kvällen bar det sedan iväg ut till Hammarö och gamla lekminnen, nämligen Mathilda som var min bästa vän på dagistiden. Hon är hemma från London tillsammans med Jullan och fyller år nästa helg men då dom åker tillbaka på tisdag så firades hon med pompa och ståt igår. Grattis tjejen !

Vi grillade och åt två himla goda sallader, till detta dracks det vin och det hela avslutades med kaffe, te och en supergod paj. Kändes som vi plockade en hel del vuxenpoäng tills allas mobiler kom fram för att låten Timbaland - The way I are skulle skickas till alla. Så just nu har vi alla samma ringsignal och jag fattar inte ens vad det är som låter när det ringer då jag haft samma signal i över ett år. Blir asirreterad och förstår inte alls vem som inte svarar. Men bra är den :b

Just nu sitter jag på jobbet och givetvis började renga lagom till lunch. Gus ville absolut inte ut och gå för han hatar regn så han lyfte på benet utanför dörren och vägrade röra sig en meter. Fan, vad stark en sådan liten hund kan bli ( han är en vägkorsning mellan jack russel och cockerspaniel, världens sötaste) ! Sedan erbjöds sig iallafall mamma att skjutsa mig till jobbet och komma och hämta mig, mycket skönt. Däremot så har jag cyklat runt i regnet här uppe på Kvarnberget iklädd ett kycklinggult regnställ med OBS!loggan. Mycket snyggt och fashionable. Inte.

På lördag vankas det 20årsfest för mig och Louise, tema film. Har inte riktigt bestämt mig ännu men det lutar åt Cameron Diaz i Den där Mary när hon har sperman i håret. Den frillan kan jag nog få till. Men vad ska man ha på sig liksom ?!

Nej, nu ska jag återgå till mitt jobb. Sitta och blogga på arbetsplatsen är inte okej, har lite rast nu dock.

Over and out

Eargazm: The Strokes - Last night

2 die 4

image365
- Linne: ska vara enkelt och Kate Moss for Topshop gjorde något bra iallafall.
- Kofta: gillar jag lång och denna från LaRedoute är både snygg och prisvärd.
- Halsband: är Alex&Chloé's Cocos dead och finns hos kyssjohanna.se
- Tights: fortsätter vara hett och Topshops i latex gör spirorna riktigt snygga.
- Väska: ska vara en tygpåse, tryck en själv eller låt Marc Jacobs göra jobbet.
- Skor: har i höst en tendens att vara lite porriga och Giambattista Valli kan.

Doutzen Kroes för W

Tyvärr är min kameraladdare fortfarande försvunnen i röran och därför bjuder jag inte på några bilder. Men det vita Diesel-linnet har använts flitigt och jag har lyckats spilla både frozen strawberry daquiri och fått blod på det. Tack för Tabort säger jag då.

Hittade däremot dessa underbara bilder på min favorit Doutzen Kroes som gör en lite creepy men vacker plåtning för W. Reportaget heter In the woods och nallebjörnar och päls är temat. Lite udda, men hon gör det helt fantastiskt bra.

image355


Alla bilder hittar du här.

Snyggt

image354
Alltså, jag är typ kär i den här tjejen, iallafall i vad hon har på sig. Helt klockrent. De lite slappare stuprören, den vita sidenjackan och axelremsväskan är en perfekt kombo ! Love it.... Glasögonen är inte heller fel, men jag hade matchat med ett par pilotglajjer, kan bero på att jag ser väääldigt konstig ut i wayfares.

Bild från StockholmStreetstyle

HAPPY BIRTHDAY

Yes, i fredag fyllde jag äntligen system och fy fan vad härligt. Helgen har verkligen varit kanon och jag kunde inte haft en bättre födelsedag.

Började med att vi åkte till Göteborg i torsdags och när vi kommit så långt som till Grums fick vi vända för brorsan hade glömt att lämna bilnyckeln till Bodil. Sedan bar det av igen till Göteborg och Liseberg. Där var det tokmkt folk så vi fick knappt parkering och rätt långa köer till karusellerna men vi hade roligt ändå. Till Liseberg var det vi barn som åkte, jag och brorsan och så Stefans, mammas sambo, barn Magnus och Katarina. Tvingade med brorsan i Uppsvinget och han var helt vit i ansiktet innan och vägrade först men följde till slut med och han tyckte att det såg värre ut än var det var.

Torsdagkväll tillbringade vi sedan ute på Björkö där vi även bodde under helgen. Grillade och hade det gott. Gick och la mig för att vakna upp som 20åring ! Fick en massa bra presenter

- Dammsugare
- Kaffekokare
- Vattenkokare
- Strykjärn
- Brödrost
- Matberedare
- Stavmixer
- Schampoo och balsam från frisören
- SPF-spray för håret, Kerastase
- Klänning från Monki
- Pengar

Sedan bjöd ju mamma och Stefan på typ hela helgen, alltså Liseberg och Rolling Stones. Konserten var för övrigt helt grym. Så jävla mäktigt. Smugglade in min kamera och tog en massa bilder så när jag väl har laddat batteriet och lagt in dom på datorn så ska ni få se på feta kort. Mick Jagger var grym och hade verkligen pluggat svenska inför kvällen då han bland annat gav Lisa Fischer, körtjejen, en rätt skön kommentar "Vilken snygg klänning du har, men vilka billiga skor". Hon hade förövrigt svarta tajta skinnbyxor på sig men han hade ju ändå ansträngt sig.

Åkte hem på lördagen och det blev en helkväll på Karlstads krogar. Hade givetvis på mig den nya klänningen, kort kommer, och en liten jeansjacka jag fyndade på Myrorna förra veckan. Måste uppdaterna med lite bilder på mina senaste inköp inser jag nu... Shoppade lite i Götet också, ett linne och en skarf från H&M och så lite trosor från Topshop.

Nu är jag tillbaka till verkligheten och tokjobbar. Jullan och Mutta kom dock hem från London igår och ska ha två veckor semester så det får bli att umgås med dom. Hoppas ni har det bra och njuter av sommarvärmen !

That's all for now !

Eargazm: Timbaland - The way I are

20 år och ett Göteborg

Yes, nu bär det av till mitt älskade Göteborg. Ska bli fantastiskt. Schemat för torsdag, fredag, lördag ser ut som följande. Idag, torsdag, åker vi och börjar dagen på Liseberg och avslutar meden öl nere på stan innan vi åker ut till Björkö. Imorgon, fredag, fyller jag 20 år och detta ska firas. Dagen börjas med paketöppning och hajktårta, sedan en tur på stan och seda helgens höjdpunkt: gå och se the Rolling Stones på Ullevi ! Grymt ! Så jag har väntat. Efter konserten blir det utgång och en massa roligt med big bro' ! Lördagen spenderas ett tag bakis på staden och sedan bär det av hemåt, då det blir fest hos Hägg. Ha en bra helg hörni !

Eargazm: the Rolling Stones - Like a Rolling Stone

image353

Dagens

image352
- Vit tee med tryck, T-post
- Svart tajt kjol, H&M
- Svarta strumpisar, H&M
- Svarta ballerina i skinn, Johansons
- Armband, H&M
Till: svart liten väska garderobsfynd

T-post är en väldigt smart grej tycker jag. Riktigt roligt. Går ut å att man prenumerar på tees som kommer ca. var sjätte vecka och med ett speciellt tryck. Trycket är olika ochdet trycks bara upp så många tees som det är prenumeranter vilket gör teen unik. Man kan alltså inte ångra sig vad gällande storlek, om man vill ändra den får man önskad storlek nästa "nr". Trycket på varje tröja är baserad på en nyhet, liten eller stor, glad eller ledsam. Du kanske aldrig har hört talas om nyheten men du borde gjort. Sedan trycks en liten artikel på insidan ryggen i tröjan med nyhetens headline och story. 200 riksdaler betalar du inom Sverige. Jag ser redan fram emot nästa !

RSS 2.0