Friday, I'm in love

Idag har vi varit kulturella. Började med att släpa mig till mamma och Steffes hotell kl åtta imorse för att äta frulle. Var tungt då Paul, min flatmate, hade grabbarna över på öl och poker igårkväll. Mitt rum är bredvid vardagsrummet och vägg i vägg med där jag har mitt huvud i sängen stog högtalarna. Åh, skönt. Lyckades få ett par timmar dock.

Begav oss sedan till Glasgow School of art och spatserade runt. Ett av husen är designade av Skottlands kändaste arkitekter och mycket av stadens hus är av eller inspirerade av Charles Rennie McIntosch. Fick en superfin tygpåse av mamma som ni ska få se en bild på när jag orkar.

Sedan gick vi genom staden ner till The Lighthouse, ett museum i ett av McIntosch's hus och har en hel våning endast om honom. Men en massa annat roligt också. Efter det gick vi till Gallery of Modern Art. Har redan varit där ett par gånger och sett allt då detta museum är gratis. Så det blev en snabbkoll där och sedan lunch. Åt kanske den godaste risotton någonsin. Gick runt lite i affärer och så, sen en eftermiddagsfika. Efter det fick mamma och Steffe gå hem till sig så gick jag hem och tog en powernap.

Ikväll skulle vi ut och äta för fira morsans b-day. Grattis btw ! Tog en taxi bort till Cottier's i West End, där min flatmate Vicki jobbar ibland. Det är en bar och restaurang som ligger i en gammal kyrka. Hade inte förbokat då Vicki sa att det inte behövdes men visst var det fullt när vi kom dit. Så vi gick tillbaka till Byres road i West end och hittade ett mysigt ställe i en gammal typ bio kan jag tänka mig.

Supergod mat och schysst atmosfär. Att maten tog en timme för att dom fucka upp Stefan chicken kiev var en sak, men de bjöd på cocktails som ursäkt så vi blev fulla och glada. Har precis kommit hem efter promenaden och ska lägga mig. Imorgon blir det frukost igen och sedan the Science centre. Ser sjukt mycket fram emot det här. Sen blir det jobb både lördag, söndag och måndagkväll. Fina fisken !

Hoppas alla ni där hemma har det bra !

Mamma !

Nu har mamma och Steffe Stor kommit. Har varit en galen vecka med en sjukt rolig spontanutgång i tisdag, jobb och film igår och städdag idag. Har ätit lunch mamma och Steffe, nu kommer dom hit på te så ska vi gå runt och kolla lite i West End. Internetet är krångligt som vanligt så vi får se när jag kan skriva igen. Jobbar lördag och söndag kväll så då förhoppningsvis.

Ses snart !

Daily jeans


Jeans - Cheap Monday, skor - Primark. Sportar svart tee och svart väst från H&M till.

Oh My God !

Har precis trängt i mig mina svarta Cheap Monday-jeans som jag tvättat för första gången sen jag köpte dom för snart tre år sedan. Tajta ? Ja. Lite korvskinnseffekt ? Absolut. Snyggt ? SUPERsnyggt ! Bjuder på ett kort snart, ska bara röja upp lite på mitt golv så ni slipper se ett rörigt rum i bakgrunden.

Pussel !

Blä för semlor

Läser överallt att det är fettisdagen idag. Att jag befinner mig i ett land där semlor inte existerar gör mig inte så mycket. Har aldrig varit ett fan då jag inte gillar mandelmassa. Detta innebär att jag äter en bulle med grädde i. Vilket iofs är gott men inte särskilt speciellt eller roligt. Ganska tråkigt helt enkelt.

Därför dissar jag semlorna idag och ska istället laga en massa pancakes med mina flatmates. Sen blir det nog en liten utgång då både jag och Helena känner att vi måste fira nya jobb. Och om två dagar är min mamma här ! Hur bra är inte den här veckan. Nytt jobb, mamma och varmt väder. Kan knappt bli bättre.


Ä N T L I G E N !

Så som vi har väntat, hela svenska folket och nu, äntligen, är en kunglig förlovning bekräftad. Viktoria har fått sin Daniel och Svea rike kommer för första gången på en herrans massa år få se ett kungligt bröllop. Men, Vickan är traditionell och kör på ett års förlovning, så vi får hålla inne med riset till 2010. Man tycker ju att hon borde veta vad hon känner för karln efter alla dessa år. Men alla är vi olika.


Jag önskar stort grattis och lycka till !

trött trött trött

Trött var ordet. I hela kroppen. Mest fötter och ben. Men fan vad skönt det känns att vara trött på grund av jobb och inte för att man festat för mycket eller inte gjort något alls på en hel dag. I'm feeling quite good !

Spring in februari

Kul att jag svettas i skinnjacka och mössa och det är bara februari. Skillnad från hemma kan jag tänka mig, eller ?!

Eargazm: Iglu & Hartly - In this city

Goin home

Har precit bokat mina biljetter för hemfärd i slutet av mars. Ska hem och göra högskoleprov och umgås med familj och vänner. Blev lite krångel dock för jag sa till han som lägger schemat att jag skulle komma hem den 1a. Men då går det inga flyg på onsdagar. Himla typiskt. Och det på tisdagen var fullt. Så jag fick boka torsdagens. Men jag tror inte det skulle bli några större problem. Får prata med honom imorgon. Är ju tillbaka i Glasgow vid halvsju så jag kan ju jobba några timmar på kvällen.

Nu ska jag ner på stan och köpa mig ett par svarta jeans som jag kan jobba i. Blir nog bra. Finns stuprör för typ 8 pund på Primark. Det får duga liksom. Behöver jag inte bry mig om att de blir lite smutsiga.

Vad ska ni göra idag ?


Pics pics pics

Ni har ju efterfrågat bilder på omgivningen där jag bor. Och jag är ju inte den som är den. Lite halvtaskiga bilder tagna på min bakispromenad idag.










Söndag

Och det känns himla skönt med sovmorgon. I och med att jag har ett jobb nu så känns det mer OK att slappa, ta en sovmorgon, läsa en bok eller ta en lång fika. Förut kunde jag få dåligt samvete för att jag borde vara ute och söka jobb. Detta trots att jag kanske redan lämnat ut 10 cv:s den dagen.

Men nu, nu känns sovmorgonen precis som den borde. Avslappnande !

Nu kryper jag ner under täcket igen med en gammal Glamour...

Sub-club

I söndags var vi på Sub-club, sjukt bra dansställe.

 




Back from work

Kan inte hjälpa att jag säger jobbet eller mitt jobb eller något liknande i var och varannan mening. Jag har jobb ! Och första dagen gick bra, fick laga en massa kaffe och serva lite kunder. Var lugnt idag men skönt. Fick fina arbetskläder också, en svart piké med ställets logga på ena armen och fair-trade-logga på andra. Och ett grönt förkläde för "trainer", tydligen vill han ha mig som kaffetränarna. Kul !

Har bara tre skift i veckan de första veckorna mest för att schemat redan var gjort för denna månad. Men helt okej. Fick dessutom ledigt en vecka för att åka hem i mars. Så 26:e mars till 1:a april är jag back in Sweden. Wiiie ! Och på torsdag kommer mamma och Steffe Stor. Himla fint tycker jag.

Åh, det känns så bra. Ett jobb och de arbetskamrater jag träffade verkade jättesnälla. Jobbade med managerna, Mikey och en annan kille som jag tror hette kanske Mark (?) idag. Nu har jag ätit lite pasta med röd pesto, rödlök, stekt tärnad bacon, fetaost och soltorkade tomater. Kör på det temat. Ska lägga mig och se på lite gamla serieavsnitt från veckan som gått. Blir nog en lugn kväll. Om inte Vicki och Angus sliter med mig ut. Jobbar igen på måndag från 15:45 till 23:15. Blir nog himla bra.

Love anybody out there !

First day @ work

Jag är så nervös. See you in a few hours...

Bara-min-kväll

Har softat för mig själv ikväll. Kollat lite på film, gjorde en supergod macka av rostad grov bagel, philadelphia, röd pesto, rödlök, salami, fetaost och soltorkade tomater. Mums. Skulle tagit ett kort men den var så god så den blev uppäten innan det. Kanske gör mig en till frukost så får ni se då.

Annars har jag precis kommit ut från en lång, varm dusch och nu sitter jag med håret fullt med hårinpackning, Tigi Bed Dumbe Blonde, som luktar tuggummi. Så härligt att bara ta sig en sådan här kväll då och då. Speciellt innan en viktig dag. Blir lite lugnare då.

Nu ska jag se på första avsnittet av Dollhouse. Gillart.

Father at 13

Det här var en ganska stor nyhet förra veckan i UK. Har ni läst det ? Man börjar ju undra vart världen är påväg.

Ny väska

Jag shoppade lite idag. Två svarta ganska meningslösa toppar till jobbet så dom orkar vi inte visa. Men bestämde mig för att hugga till på den ganska ombloggade väskan från H&M Divided. Tänkte när jag packade min lilla väska fån Warehouse när jag skulle ner på stan att inget får plats. Har egentligen bara en mellanstorväska med mig hit, förutom en tygpåse. Och den är beige/grå/potatisfärgad. Passar alltså inte till allt.

Så jag kikade runt och såg den här på H&M. Slog till på den och är mkt nöjd. Perfekta gå-till-jobbet-väskan. Får plats med det mest nödvändiga som mobil, cigg, plånbok, handkräm och diverse. Men dessutom en bok OCH en mindre matlåda. Har ingen koll på hur det funkar med paus och employeemeals och så. Men det blir nog bra.

Den är fin.

Missart

Och jag missar Backyard Babies på Nöjesfabriken hemma i Karlstad i helgen. Fan, Nicklas Borg är ju så snygg att det gör ont överallt. På ett bra sätt. Åh, jag dör. Han är så het. Så det bränns. Jag blir alldeles till mig. Varför bokade jag inte den där billiga flygbiljetten hem den här helgen ?! Fuck. Jag stirrar lite på den här bilden istället. Ikväll innan jag går och lägger mig. Kanske kan styra mina drömmar lite då.

Nicklas Borg, vill du gifta dig med mig ? Jag lovar att ta hand om dig. Alltid.



Missförstå mig inte, dom är bra också...

Och det jag hoppas mest på med det här inlägget är att Nicke ska googla sig själv och hitta hit, bli hopplöst förälskad i mig och flytta in i mitt lilla musätna rum. Vi skulle hålla handen, vara lyckliga, äta chips, röka mentholcigg och dricka te på skottskt vis med mjölk i. Och vara sådär avundsvärt kära. Visst låter det bra Nicke ? Jag lovar, jag är ingen stalker, jag vet att du kommer inse att jag är den enda för dig. OCH min mamma diggar dig, låter inte det som det ultimata förhållandet ? Kom nu, 21 West Prince's Street Glasgow. Du är ju min prins. Komsi komsi.

Daily


Kofta - H&M, slappt långt linne - Monki, skärp - Monki, jeanstights - BikBok, kängor - Din Sko


Nu blir det ner på stan för lite shopping, det tror jag på. Sen lite mys på ett fik och så blir det en tidig kväll. Om jag kan sova, är lite nervös. Massor av fjärilar i magen, not good !

See you later !

Friday, again

Vad är det som skjer liksom ? Hur snabbt går veckorna här ? Känns som det var tio minuter sen som jag sa att Gud vad snabbt veckan gick, redan fredag och det var ju en vecka sen. Idag drar jag med mig kameran och en bok ner på stan. Tänkte sätta mig på mitt favoritfik med lite god lunch och läsa lite efter jag letat efter lite svarta överdelar. Har en massa i huvudet så vi får hoppas att jag hittar något liknande.

Vad ska ni göra idag ?

Helena gör paparazziposen, hur cool som helst.


EGO GIRL

Har varit lite krasslig idag med ont i halsen och typ tjocka halsmandlar så har mest tagit det lugnt. Var dock svårt att motstå att gå ut när Vicki och Barry kom hem för några glas vin. Jag drack ett men kände att jag verkligen inte borde dricka mer nu om jag vill vara frisk till lördag och nya jobbet. Tänkte mig en tidig kväll men nu är kl 00:05 lokal tid och jag borde verkligen sova. Så nu ska jag tvätta bort sminket, borsta tanden och krypa ner under mitt varma, sköna duntäcke med tofflorna på. Ett avsnitt Sons of Anarchy klämmer jag nog innan sängen.

Imorn ska jag promenera lite på stan, behöver en svart t-shirt som jag kan jobba i. Har inte ens en vanlig svart tee så det behövs ändå. Känns mer ok att shoppa nu dessutom när jag har ett jobb. Ska nog försöka vara lite kulturell imorn och fota lite Glasgow åt er. Hope you like it as much as I do !

Me before bed - ego girl. Se så långt hår jag fått !

i HAVE a job 2 go 2

Jag har fått jobb ! Börjar på lördag på ett café som ligger typ fem minuter bort. Kan inte bli bättre. Och dom är noga med kaffen så jag slipper sänka min standard. Så grymt ! Och jag vet mamma, jag säger ju att jag har världens bästa familj och vänner ! Älskar er för allt. Puss !

I'm so happy !

Back on track

Nej, har inte gett upp än. Men när man delat ut typ 50 CV:n och inte ens får jobbet som barback på en håla till bar. Då sjunkar hoppat lite grann. Men jag hade en intervju i tisdags som gick bra, riktigt bra. Tyvärr hade dom ingen heltidstjänst men killen skulle försöka övertala de andra cheferna, för han ville ha mig som heltid. Så vi hoppas. Det lät på honom som jag fått det, men jag vill inte hurra innan jag har ett papper och telefonsamtal som säger att ja, du fick det.

Internet har legat nere ett par dagar, därför kass update. Men nu funkar det igen. Har tokont i halsen idag som är kanontjock och ska nog ta det lugnt. Var ute i söndags, tisdag och igår. Kan bero på det. Men har haft grymma kvällar så det var det värt. Nu ska jag äta lasagne, vitlöksbröd och mumsa framför Sons of Anarchy. Sen ska jag gå ner på stan, köpa flumedicin, c-vitamin och kaffe. Plugga lite högskoleprov.

Vad händer hemma ?

Given up

Jag har nog börjat ge upp nu. Vet inte varför men jag har nog det.


Friday + saturday in pics

 
Fredag: grå kofta - Primark, vit tee - Gina, skärp - Lindex, lacktights - Gina, armband - vintage lånat H&M, boots - Roots, halsband - Miss Selfridge
Lördagkväll: linne - Topshop, kjol - Topshop, skärp - Lindex, strumpbyxor - Primark, ballerina - Primark, armband - vintage lånat H&M

Fick en fixidé i fredags att min utväxt syntes från månen och var givetvis tvungen att styra upp det så snabbt jag bara kunde. Fick hugg på första frisörsalongen och jag är supernöjd med resultatet. Himla dyrt, men satt i 2 ½ timma och då klippte jag mig inte ens. Superbra service. Här ser ni the results:

FÖRE:                          EFTER:
 

Det här är vi på stan igår. Fina bilder. Mkt.






Nej nu ska vi gå på marknad. Vi hoppas på att den är öppen idag. Hihi. Sen blir det utgång. Men jag ska ta det mycket lugnt, ingen kanonfylla här inte. Mitt nya liv börjar imorn nämligen. Upp tidigt, promenad och plugg varje dag. Om jag nu inte har ett jobb får jag väl lika gärna ta vara på vardagen istället. Men mer framtid sen, nu marknad.

Peace !

Lördag

Igår var det lördag och en mycket lång dag. Började med att jag gick vid halv nio. Helena kom förbi runt kvart över och vi promenerade in mot stan. Gick förbi Subway och tog en kaffe. Fortsatte sedan mot centralstationen där vi skulle möta och hämta Maya som hälsar på Helena och lite mig över helgen.

Sedan tog vi en ganska lång sväng på stan. Köpte ett par svarta tights från Topshop eftersom mina från H&M bara faller i bitar. Men jag tror på dom här. En kjol från rean och en klänning fick också följa med hem. Usch, nu är det färdigshoppat. Knallade runt, tog en brunch på Starbucks och sedan gick vi hem. Lagade tacos och drack ett par öl. Eller jag och Maya gjorde eftersom Helena var tvungen att jobba 23 - 05 inatt.

Jag och Maya gick sedan ut på ett par öl. Men lördag här är så himla busy. Tokmkt folk på ett jobbigt sätt. Så vi gick til puben The Cellars, som är sjukt bra och mysig. Men dom spelade av någon dunkel anledning tokhög musik, sådär så man knappt hörde vad man sa ens om man skrek i varandras öron. Så efter en öl gick vi vidare till bunker där vi hamnade bredvid en möhippa. Trodde först att det var en födelsedag då tjejerna var typ 19, 20 men dom gifter sig ju tidigt här. Mycket tidigt.

Avslutade kvällen med macka på Subway och sängen. Mina flatmates kom tyvärr hem precis när jag höll på att somna och hade lite efterfest. Men sånt får man stå ut med när man bor i kollektiv. Det är ju inte som om jag har ett jobb att gå till dag.

Slänger upp lite bilder sen. Och ett inlägg om framtiden. N, duschen, frulle, kaffe. Sen marknad.

21 West Prince's street

In the palace of number 21
come 4 hot girls, a boy & and a load of fun.
And don't forget our other little "friend",
who nibbles & bites & send Vicki rond the bend

We come from all over, Scotland and far,
one enjoys potatoes and another the bar,
one is the only prince in the flat and with his
new fitness gear will certainly not get fat.
Another will become a certain mrs Nutini
while another swears her name is
definetly not CHRISTINY !

Mina flatmates gjorde en liten ramsa.
Dom är för fina.

En olycka kommer sällan ensam

Vet inte om jag kanske borde sitta inne i mitt rum idag. Borta från allt farligt. Istället har jag klätt på mig, ska sminka mig, ta en cigg i köket och sedan ge mig ut. Idag igen. För att dela ut CV. Bara det börjar kännas som ett heltidsjobb. Kan inte bara någon ringa. Jag struntar i och med det är från gatuköket utanför klubbarna eller sopgubbarna. Vill bara ha något att göra. Blä. Ska styra en bild på min mycket uppmuntrande outfit. Grått, vitt, svart. Roligt. Inte.

C'est beautiful

Jag går lite i bitar när jag ser dessa bilder. Grym blogg och grym stil.







Two weeks left

Nu kommer mamma om två veckor. Längtar en massa efter min lilla mamma. Så fint så fint. Har som vanligt sökt jobb idag. Bajsstad. Nu sitter jag i min säng, pluggar lite högskoleprov och slötittat på Being Erica. And I'm so pretty while I'm doing just that...


Det fina lilla röda märket är ett brännmärke från locktången, inte ett kastmärke på fel ställe...

Godnatt babys.

Nu sitter mina flatmates i köket och äter fyllemat från kinesen under oss. Eller några av dom. Paul tror jag tog med sig en ny tjej hem och har gått in på sitt rum. Jag fryser och tror jag kanske håller på att bli sjuk. Så går det när man tror att det är vår i januari med snö på gatorna och går i skinnjacka.

Fina Louise och jag på Sues b-day party. Saknar din så mycket. Come back !


Bästaste

Jag har världens bästa vänner och familj. Jag har skrivit det förut och jag kommer skriva det igen. Känns grymt att veta att ni alla finns där för mig. Tack för alla pepptalks och uppmuntrade mess om att jag ska få jobb och att ni tänker på mig. Ni vet inte hur mycket det betyder och hur mycket det faktiskt får mig att må bättre. Ska ge mig ut nu och har bestämt mig för att lämna in på vartenda Subway om det nu ska göra saken bättre. Det finns ju en del och dom måste ju söka folk någonstans. Eller hur ?

Tack tack tack för att ni finns. Älskar er alla så mkt att det gör ont !

Böcker och Stones

Ja, för tillfället sitter jag i min säng under en filt med en bok i knät och med Rolling Stones i bakgrunden. Precis som det ska vara. Ute är himlen klarblå. Har inte riktigt upplevt allt detta regn som UK är känt för. Har iofs fått vanan att alltid ta med mig paraply, mest för att det kan börja regna när som helst. Var nere på stan för ett par veckor sedan och när jag gick dit var det sol, kom ut från Buchanan Galleries och oops. Spöregn. Så nu får paraflaxet alltid följa med.

Men idag är det så blått så blått och jag ska ta en promenad. Vid fyra ungefär. Söka lite jobb också. Subway. Blä. Men vill ha ngt att göra, iaf ett par dagar i veckan. Så det täcker hyran iallafall. Hoppas på något annat dock men har än så länge inte hört något. Och bara lite surt känns det att Helena delade ut två CV:s och fick provjobb på den ena. Hmpf. Men jag är glad för hennes skulle och försöker se det positivt.

Smell ya later.

Eargazm: the Rolling Stones - Street fighting man


Merchant city häromkvällen. Ett tak av stjärnor.

Drinks

Har precis kommit hem från en utekväll. Följde med mina flatmates Megan och Eilidh och deras kompisar Mac och Tony på cocktails. Gick till det supermysiga Ashton Lane och till ett ställe som heter Nude. Första stället jag varit på i Glasgow som faktiskt serverade riktiga cocktails. Ville prova mig igenom lite men började med ett säkert kort, White Russian, som dom för övrigt strödde karamelliserad choklad över. Massa flammor och grejjor. Sen tog jag en Bahama mama, Cuba Libre, Sharkbite, appeltini och en woo woo. Och det blev fler appeltinis, extra pris ju.

Avslutade kvällen med mat. Orkade inte riktigt med att klubba så vi gick till Steak and Cherry. Grymt ställe som har öppet typ hela natten och du kan få allt när som helst. All day breakfast, pizza, burgers, pie and pancakes. All at ones. Awesome. Känner mig lite tråkigt mätt och såg just en liten mus inne i Megans rum. Råkade säga det till henne så nu är hon helt freaked out och vågar inte sova där. Den sprang ju ut...

Men men, nu blir det till att sova. Ska borsta tanden och tvätta bort sminket först. Men sen. Sängen !

Daily


Stickad klänning med fickor - Primark, kofta - Primark, fodral under - Monki, lacktights - Gina Tricot, skor - Converse, halsband - Miss Selfridge H&M.


Hade verkligen inte tid att ta ett bättre kort. Ska springa upp till Helena med datorn. Hon ska kolla in menyn på stället hon ska provjobba på imorn och jag ska värma mig i deras mycket varmare lägenhet. Det är inte normalt att sitta med fingervantar inne men mina flatmates är sjukt snåla. Blä ! See you soon.

New week

Vi gick ut i söndags, jag och Helena. Vi skulle ju till den där marknaden så i snövädret gick vi dit. Kul att dom precis hade stängt pga vädret så vi bara såg en massa tomma bås. Men vi ska dit till helgen, i tid, när Maya kommer. Mkt spännande. Så vi bestämde oss för att ta en liten shoppingtur sådär på söndagseftermiddagen. Så vi gick till det stora Primark som ligger på Argyle Street. Fyndade en liten tubklänning i grått, mintgrönt och ljusblått. Supersöt. Köpte även ett par knalloranga ballerina, strumpbyxor och tofflor. Kallt i lägenheten.

Sedan gick vi till the Cellar för ett ta en öl, men så satte sig en söt kille bredvid oss som vi ville spana på. Så vi tog en till. Och oj, varken jag eller Helena hade ätit mer än frukost och blev sådär lagomt berusade. Gick hem och lagade mat, lockade håret och slängde på oss partykläderna. Delade på en flaska vin och gick sen ut. Nu hade snön verkligen lagt sig och Helena gjorde en fin vurpa ner för trappan och jag gjorde allt för att inte dras med i fallet. Bra kompis. Eller inte.

Hamnade först på Driftwood där drinkarna för 1 pund styck slank ner mkt lätt. Sen drog vi till Garage där det var gratis inträde innan halv tolv och även där drinkar för 1 pund. Dansade lite, flörtade med en vakt och fick sedan superont i magen. Har nog dragit på mig lite av en magkatarr för satan vad ont det gjorde. Så vi drog, kände oss dessutom lite gamla då medelåldern nog låg på 17. Så efter en sväng förbi SUBWAYpulsade vi hemåt och åt. Jag somnade en liten sväng på soffan hos Helena innan jag släpade mig ner till min fina säng.

Mådde inte direkt hundra gunnar igår så jag spenderade dagen i sängen och gick sedan runt på kvällen och delade ut CV:s på lite barer, tror det blev 7 st till slut. Så nu hoppas vi på att någon ringer snart.

Idag är det superfin blå himmel, lite lagomt kallt och jag ska ta en promenad tänkte jag. En Dagens kommer upp lite senare. Hoppas ni där hemma har det himla fint !


Så här fin var våran gata, man går upp mellan sopcontainrarna till oss.

Man blir så fin när det snöar. Eller inte.

Men såhär fina var vi sen på Garage.

Daily


Kofta - Primark herr, tee med tryck - T-post.se, jeans - Cheap Monday, ankelboots - Roots ( med cowboyspännena), hårbarnd med pajletter - Primark


Nu snöar det lite lätt utanför mitt fönster. Jag och Helena ska ta en promenad bort till marknaden och se om vi hittar en hylla, byrå eller nått till henne. Man kan alltid hoppas. Ser även en grön fin Almera på gatan, åh AXL rest in peace ! Nu måste jag borsta tanden, lovikavantar till max !

Eargazm: The Solution - You never liked me somehow

Söndagsmarknad

Ligger i sängen med datorn på magen och väntar på att höra från Nena. Lillstrumpa började jobba kl 23 igår fram till halv fem, fem imorse. Så hon sover nog ett tag. Hoppas vi kommer iväg till marknaden dock. Vill verkligen det.

Har haft grym hemlängtan denna helg och varit nära att boka biljett hem flera ggr. Men inte hittat ngn bra helg då folk verkar komma hit hela tiden. Så det blir till att stanna. Vill bara ha ett jobb så jag har något att göra ibland. Ska börja ta promenader varje dag nu. Kan like gärna utforska området som att sitta hemma.

Back till Ugly Betty.

Vi har storhandlat...

... Helena, jag och min dubbelhaka. Se så duktiga vi är lilla mamma !

Helena blev lite ledsen, godiset på Lidl var inte riktigt vad hon förväntat sig.

High heels

Här mamma, bildbevis !

Billiga var dom också, bara 5 pund !


Daily


Blå kofta - H&M, randig tee - H&M, minikjol - H&M, navy strumpbyxor x2 - Primark, ballerina med guldsdetalj - Primark, armband - H&M vintage lånat Topshop, halsband - H&M, stooore diamantring - Primark


Ja idag är det lördag, solen skiner och himlen är klarblå här i Glasgow. Ska snart ut på en liten promenix. Försökte få med mig Helena men hon latar sig i soffan framför en film. Jag ville strosa runt på stan och äta en billig lunch på ett litet hak någonstans. Ska tjata lite till på Helena, latmask. Kvällen spenderas framför en film. Alla jobbar tyvärr.

Yesterdaily


Grå collegetröja - AA, svart långt slappt linne - Monki, svarta jeans, Cheap Monday, röda skor - Converse, rosettspänne - Primark.


Igår kväll skulle vi ta några drinkar. Faktiskt. Men när en soffa är varm och skönt, en film är bra och man sitter med lite choklad och chips. Då lockar inte krogen så mkt. Så det blev myskläder, mysmat och mysfilm. Mums.

Kom hem vid tolv och det är bara jag och Paul i flaten denna helgen. Och han trodde nog att jag skulle vara ute ett tag för han hade satt på lite musik och väntade på en "vän" som han uttryckte det. Lilla slampan Paul. Efter ett tag kom en söt liten tjej och jag drog mig tillbaka till mitt rum med min dator och hörlurar. Den bjuder jag på.

Painted blue


Vi har ju varit många som trånat efter först Alexander Wangs skinnjacka som i alla fall jag trodde även var i jeans. Sen kom Acnes lilla nummer och man började fundera på om man skulle ta sig råd...

Sen så gjorde Caroline en himla rolig grej. Att hon har sjukt snygg stil visste vi redan, att hon dessutom är händig och inovativ var en rolig överraskning. Men, är det creditcrunch så är det. Jag hade nog valt grönt istället för turkost. Mer min grej. Men hon gör det grymt snyggt.

Så alla som har en gammal MC-jacka som bara hänger och slänger. Måla lite och den är som ny. Annars har H&M Divided en billig en för 500-lappen. Ganska lagom. Är nog inte helt fel att måla på en jeansjacka heller, även den i MC-modell. Själv lämnade jag tillbaka min från H&M, kändes inte helt 100.

Ser dessutom att jag typat skinnjacka fel, orka ändra ?

TGI Friday

Shit, den här veckan har gått fort. Grymt fort. Kanske bara för att jag har haft saker att göra hela tiden. Idag skulle jag verkligen gå upp tidigt och ut och söka jobb men det var så grymt kallt i vår lägenhet. Vi fick räkningen nu och den var pretty high så vi snålar. Jag kan tycka att vi snålar lite mkt faktiskt. Ska göra så i fortsättningen att jag smyger upp på morgonen och sätter på värmen någon timme. Så man iaf kan ta sig ur sängen.

Idag hjälpte inte ens en tokvarm dusch. Var så kallt efteråt att jag var tvungen att krypa ner under täcket. Igen. Men nu ska jag skriva ut cv:s för dom har tagit slut. Ska göra om dom lite också. Ta bort bilden, för det har man tydligen inte här. Och så skriva fulltime preferred och göra en riktad mot bar staff / glass collector. Något att hoppas på, barback...

Jaja, men det känns väl okej. Lagade soppa igår som jag blev tvungen att äta uppe hos Helena för när jag satte på ugnen för att grädda baguetten så började någon gammal rest där inne brinna. Brandlarmet gick, och mamma du behöver inte oroa dig för att jag inte skulle vakna av det. Det går i alla rum och är hur högt som helst. Hör nästa dåligt dag. När det äntligen slutade luktade inte lägenheten så bra dock.

Kom dock hem ett par timmar senare och då funkade ugnen fint. Megan höll på att laga en massa kakor och muffins till sin pojkvän till valentines day. Dom firar idag för han är borta nästa helg. Himla fin flickvän är hon. Även om jag tycker att Valentines day är lite av ett joke.

Fick ni en liten update också. Hoppas alla mår fint i Sverige ! Saknar er !

Så här fint såg det ut när jag och Louise tog en busstur.

Casino night

I tisdags fyllde som sagt Layla 21 och det är ju such a big deal här. Tydligen. Vet inte varför, dom får redan göra allt. Men detta skulle som sagt firas ordentligt så vi började hemma hos tjejerna där uppe med några drinkar och tog sedan taxi bort till casinot ALEA. Ett nybyggt grymt fint casino precis vid river Clyde. Hur stort som helst. Dumma jag hade inte laddat kameran och eftersom min mobil kräver en stadig hand och mkt ljus så är bilderna inte dom bästa. Men jag bjuder på dem ändå.


Deborah i baren

Så här fint var det på toaletten.

Jag i finklänning och högklackat, som jag klarade att gå i. Hela kvällen !


My baby's gone

Nu har Louise åkt igen. Steg upp halv sex, Glasgowtid, för att äta frukost med henne och sen gick hon till tåget. Vi har haft en grym helg. Fredag och lördag ägnade vi åt att shoppa och ha det mysigt. Sedan på lördagkväll skulle Sue firas och det blev brakkalas och sen utgång till O'Cotoure. Mkt lyckat.

Söndagen var bakisdag och vi såg på fem filmer, spelade lite Yatzi, åt massa skräp och goofade runt. Också himla mysigt. Igår var det måndag och vi gick upp tidigt för att gå ner på stan igen. Började med att kolla upp och köpa tågbiljett åt Louises hemresa. Sen åkte vi turistbuss i den lilla snöstorm som ägde rum här igår. Gick runt på Gallery of Modern Art för att värma oss och tog sedan en lunchpaus.

Shoppade det sista, tog en fika och slaskade sedan hem för att packa. Smet upp och skulle låna Helenas våg för att väga Louises väska och blev kvar med Layla och Sue. Köpte in kinamat och såg på film. Väntade på att Helena skulle komma hem från jobbet så Louise kunde säga hej då.

Och här vi nu, med ena sidan tom och kall i sängen och alldeles tyst. Kom tillbaka Louise !

RSS 2.0