I'm in a New York state of mind

Efter en smärtfri resa kom vi fram till the Big Apple igår. Lite nervöst och svettigt i tullen, alltid lika nervöst om brorsan ska tas för taliban och terrorist men allt gick fint. Sjukt trötta kom vi fram och begav oss på en promenad till hotellet. Vi visste att vi bodde i närheten av Times Square men ärligt, typ 200 meter ifrån var bättre än förväntat. Fick krångla lite med hotellrummen, de tyckte först att jag och brollan skulle ligga och kramas i en 1,20 säng.Tyckte inte vi.

Efter middagen gick vi hem och la oss, något brorsan var lite uurörd över. Men då klockan bara var 11 här, så var hon ju trots allt 4 hemma. Tyvärr så var alarmklockan på hotellrummet ställd en timme före, något vi upptäckte nyss när vi skulle möta mamma och Steffe Stor i lobbyn klockan 8.00 och den var visst 7.05. Men en kaffe från Starbucks senare och ett paket väääldigt dyra cigaretter till bror så ska vi nu sticka ner på stan och börja med att besöka Empire State Building.

Have fun !

Hello there, matey

Såhär kul kan man ha med barnleksaker !

Vogue Paris <3

Tänk om kunde få klä sig såhär varje dag. Eller iallafall se svenskar i roliga färgglade kläder istället för det bajsnödiga jantelagsmodet som alla klär sig i, om än för att få lite inspiration.

Bilderna står Vouge Paris aprilnummer för och Natasha Poly gör det bra, medan Inez Van Lamsweerde och Vinoodh Matadin fotar ännu bättre. Bilder härifrån.

Tillbaka till familjen

Har temporärt flyttat tillbaka till Rebecka som jag bodde med förut och Frida, därmed tillbaka till familjen. Jag och Becks ska ju göra samma hemtenta och det funkade ju så bra sist så vi kör en favorit i repris. Jag och Frida unnade oss Ben and Jerrys Strawberry cheesecake, var så sjukt sugen. Säkert underliggande röksug eftersom jag nu inte rökt på drygt två veckor. Klarat mig bra för er som tvivlade. Nu blir det sängen, måste vara utvilad inför hemtenta.
Som sagt, stör du så dör du.

Såja, inte mkt kvar

Har försökt plugga det sista inför tentan idag utan reslutat. Har lyckats göra en massa annat och knåpa ihop ett nytt CV. Sitter nu med det personliga brevet, tycket alltid det är svårast. Linn, en vän, får ju vartenda jobb hon söker. Försöker pumpa henne på detaljer men hon är inte så givmild, eller mest blyg. Har fått ett tips, att relatera alla egenskaper jag trycker på i det personliga brevet till tidigare arbetserfarenheter. Sen måste man ju vara kaxig och unik, så att de kommer ihåg den. En vän till mig avslutade sitt personliga brev med: Jag är världens näst bäst människa, efter dig. Kanske lite väl, men man drog på smilbanden åt det. Inga klyschor var det ja.
Suck, inte okej.

Fingers crossed

Nu ska jag iväg på möte med programansvarig som ska skriva akademisk referens till mig. Har även kollat med en annan av lärarna som också sa ja. Ju fler, desto bättre ser det ut. Har skrivit på mitt personliga brev om varför jag vill läsa utomlands. Sjukt svårt eftersom dom vill att det ska vara kort och koncist. Vill ju inte att det lilla jag säger är något som alla alltid skriver.
Men håll tummarna !

Butterflies

Har haft en bra dag, eller snarare eftermiddag. Efter min power walk på 45 minuter kom jag hem, svettig och dann, till två mycket bra mail. Ena från programansvarig för min utbildning, ska ha ett möte imorgon angående en akademisk referens han ska skriva åt mig. Det andra från studievägledaren som aldrig svarade på mitt mail förra veckan, visade sig att han aldrig fått det. Så jag skicka igen, ett mer utförligt. Känner att utbytesår i Glasgow kommer närmare och närmare. Vore ju så sjukt fint. Är liksom inte färdig med den staden. Som ni kanske vet.

Dessutom får jag köpa min drömlampa som jag spanat på hos IKEA i typ två år, men tyckt 1500 varit för dyrt, av en polare för en 500-lapp. Lycka ! Nu ska jag slänga ihop lite linsgryta, slappa i soffan och skriva lite stolpar för vad jag vill ha med i mitt antagningsbrev.
Have i nice night !

Acne, my love

Jag är ju så kär ...


Jag har ju helt missat att Acne har en butik i Göteborg och jag som har funderat så på detta linne. Tyvärr är det slutsålt typ överallt, även på Acnes hemsida. Kan inte bestämma mig för om det är värt slantarna eller inte. Det är ju så fint. Till jeans, till tights, till shorts, till kjol. Som det är. Hur farligt kommer det vara att ta en sväng förbi butiken och klämma lite på det ?
Vad tycker ni ?

I like that it all stands still

Jag gillar söndagar, speciellt sådana som blir utnyttjade och inte spenderas bakfulla hemma i sängen. Gårdagens söndag var perfekt, precis som en söndag ska vara. Det var soligt och jag kunde använda skinnjackan för första gången. Mötte som sagt upp Julia och Karin på frukost på Le Petit Café. Vi pratade, skrattade, diskuterade. Promenerade sedan in till stan och strosade runt i butiker. Sprang på Erik som jag inte sett på evigheter och bestämde att vi måste styra upp något över påsk med gamla gänget.

Efter några timmar på stan, sa jag hej då till Julia och började strosa hemåt. Göteborg log mot mig, söndagar är en sådan där dag där allt känns som slow motion, stressen existerar inte som i vardagarna. Avslutade dagen med lite mat och häng i soffan. Helt perfekt. Idag ska jag plugga, fixa med utbytet till Glasgow och ta en promenad i solskenet.
Ja, den kommer nog nu, våren.

Söndagsbrunch

Nu ska jag ta en promenad i den fina vårsolen till Haga och Le petit café. Det blir frukost och härligt häng, precis vad som behövs i tentaplugget. Ska försöka tvätta och städa min arma lägenhet sen, den har blivit försummad.
Puss på er.

Ja. Helg var det ja.

Igår tog jag en promenad hem till min gamla lägenhet och hängde framför tv:n med Rebecka och Frida. Precis en lagom fredagkväll, släpade mig hem på vagnen vid kvart i elva. Vågade inte gå hem så sent och jag var så sjukt trött efter att ha gått upp så tidigt som jag gjorde igår.

Ställde inte klockan imorse men givetvis vaknade jag då tio över åtta. Suck. Så ska det då alltid bli. Har spenderat dagen med att försöka styra upp ett utbytesår i Glasgow. Kan förklara närmare imorn. Nu måste jag nämligen hoppa i duschen och göra mig fin, ska träffa lite tjejer på ett glas vin nere på stan någonstans. Bara mys liksom.
Trevlig kväll !

Godmorgon fellow plugghästar

Good morgon baby cakes ! Hoppas ni får en kanoners dag.
Gick upp 7 idag för att planen var att befinna mig vid skolan när biblioteket öppnade vid 8.30 så jag hann med lite plugg innan själva föreläsningen. Trodde aldrig att jag skulle klara det, men jag var faktiskt här så tidigt om än tre minuter sen. Tystnaden var fin i början, sen kom det lite tjejer som uppenbarligen inte fattat det här med bibliotek och att det ska vara tyst. Tur att man har iPod och bra hörlurar.

Nu blir det föreläsning om könet ...

Real women has curves

Idag hade vi en riktig girl power föreläsning. Började med att gå igenom olika teorier kopplade kring kön och makt, med fokus på hur "kvinnligt och manligt" konstrueras. Efter det såg vi en film med America Ferrera från Ugly Betty, "Real women has curves". Handlade om en spansk tjej som tar studenten och vill börja på college men hennes dramatiska mamma tycker att hon borde jobba och försörja familjen istället. Mycket intressant.

Dagens plan är att fortsätta plugga nu och sedan ta en promenad hem till Karin och Linn för lite pizzabak och tvhäng. Ska bli trevligt och göra något på kvällen för en gångs skull. Lätt att bara hamna med näsan i böckerna och framför tv:n.
Läs nu, kvinna, L Ä S !

Studiebesök och konstiga kläder

Idag följde jag med Julia och Mathilda till Chalmers bibliotek, som ett litet studiebesök ungefär. Och jag måste säga att det var upplysande. Folk var lite speciella, väldigt mycket asiater. Framförallt så klädde sig folk konstigt, har aldrig sett så många illasittande, för korta chinos matchat med pullovers på länge. Intressant, mycket intressant. Är kopplingen väldigt smart - socialt handikappad sann ? Utifrån dagen studier, very much so.
Nu - mer plugg. Skoj !

Mittiveckanplugg

Den där dagen som egentligen bara är till som ett avtramp mot helgen men som ibland kallas för lill-lördag är det idag. Träffade Mathilda och Julia på Condeco imorse för en frukostfika, har sedan dess suttit i Chalmers bibliotek och pluggat. Har väl gått både bra och dåligt. Lyckades skriva klart en extrauppgift som legat och släpat, men läst har det inte blivit mycket med.
Vi gör ett försök till.

Skjut mig. S N Ä L L A

Och inte ett sådant typ av skjut. Jag dör. Min näsa kan ni gärna få skjuta bort. Efter att ha försökt diska undan lite av de fem miljoner te koppar jag förbrukat under de senaste dagarna är jag helt slut. Och jag vet, inte direkt hållbar utveckling, vet ärligt talat inte varför jag tar en ny varje gång ? Måste tvätta bort sminket, men är lite rädd för att jag kanske drunknar. Kan liksom inte riktigt andas genom näsan. Alls. Ja ja, Dating in the dark förgyllde kvällen i alla fall. Vilka karlslokar till killar det finns: "Jag hoppas inte hon är lång och tjock" säger ena snubben efter att han hånglat med bruden x antal ggr. Kul att du kan hångla med en tjej du aldrig sett, men inte gå på en dejt med henne sedan.

Fy fan för er män alltså. Ibland. Och nej, det har ALDRIG hänt att en tjej gått efter utseende.

PS. Nördigare kille får man leta efter som tokkommenterar varendaste blogg bara för att ta sig upp topplistan. Skaffa dig ett liv som man vill läsa om istället.

Snor i öronen

Så sjuk är jag. Och jag kan bara tryckutjämna högeröra. Det vänstra beter sig lite som det vill, ibland går det bara sådär och världen blir klar och full av ljud. Men just nu känns det som om jag går runt med öronproppar. Näsan rinner sådär jobbigt så man blir alldeles röd och det svider.


Jag är liten idag.

Unituesday

Tisdagar har vi tidigt föreläsning. Det är fint, då kan man ta med en matlåda och vara den ambitiösa studenten som stannar kvar och pluggar. Det är min plan idag. Planen höll på att falla samman redan imorse när jag övervägde att stanna hemma i sängen och ta hand om min förkylning. Sen så kom jag på att jag inte orkar en till dag hemma, själv i sängen. Så jag pallrade mig till skolan, sjöblöt av svett eftersom allt är sjukt jobbigt när man har sjukdom i kroppen.



Nu: tillbaka till Foucault och könet.

Bullbak med Beeeee

Nu är jag lycklig, med frysen full med bullar


Nu har kvällen spenderats i klasskamraten Beas kök med en massa bullbak. Vi slog på stort och bakade en sats var, ca 35 bullar var alltså. Fantastiskt goda och efter kalasande på deg under bullbaket och supergoda bullar efteråt så mår jag lite lätt illa.
Avslutade kvällen med extremt mycket flyt. Även om avstånden och åktiden är så lång här i Götet, så är det sällan det är bra tajmat mellan vagnar, speciellt inte när du ska hem på kvällen. Så givetvis var det 13 minuter kvar till vagnen hem gick vid mitt byte. Men man får inte vara dum, hoppade på första bästa buss till Korsvägen och precis när jag klivit av glider min buss in. Så istället för att vänta en kvart på vagnen för att behöva gå 6 minuter hem sen, kunde jag hoppa på bussen direkt och dessutom komma närmare.
The luck is on my side (peppar, peppar ...)

Måndagsbarn

Har slappat idag med. Tagit itu med en del saker så som beställa nytt norskt kontokort och boka jobbintervju. Kortet gick fina fisken, är lite orolig för att jag kanske inte hinner få det innan NYC med 7-10 dagars leverans till gamla adressen och sen eftersändning. Men vi håller tummarna. Angående intervjun så är på mitt gamla jobb, hemtjänsten i Karlstad. Var ju ett tag sen jag jobbade där, och det har skett en hel omorganisation så den nya chefen ville gärna träffa mig. Dock är jag inte hemma i Karlstad förrän vid påsk men har en träff bokad 1:a april.

Nu blir det lite Freaks and geeks. Sen bullbak hos Bea.

Update

Mår fortfarande som en ganska stor påse skit. Har klämt ett x antal avsnitt Top Chef, tar nu en paus från det och ser på Freaks and geeks, serien som i Sverige gick under namnet Nollor och Nördar. Åh, min crush på Jason Segal has hit me hard. Min man, jag ska skriva ett kärleksbrev till dig. Åker till NYC om typ två veckor, ska vi ses där och då and make sweet sweet love ?


Jag dör, han är bäst.

Jag är S J U K

Inte alls okej. Sådär jobbigt dålig, det känns som halsen blöder. Det gläder mig att vädret inte riktigt är lika fint som de senaste dagarna, känns mer okej att ligga kvar i sängen och kurera sig. Sov till hela halv tio, var skönt och det har inte hänt på ett tag. Nu blir det en kopp te och knäckemacka.

Love yous !

Saturday night live

Man kan vara fin för en hemmakväll med tjejerna och en flaska vin

Ikväll blev kvällen som planerad. Om än lite försenad. Rörde ihop en het risotto när jag kom hem från bibblan, mästerkock som jag är. Det knullar fortfarande i munnen. Sedan kom Julia och Mathilda hit och vi satt i soffan med vinet. Pratade en massa om allt och inget, mellan himmel och jord. Mycket pluggsnack, det brukar det bli. Nu har flickorna gett sig av och jag ska skala av mig det som är jag på en lördagkväll och krypa ner mellan lakarna. Denna natt hoppas vi på sömn utan avbrott, ingen porttelefonssamtal, tack !

Sov torrt !

Fresh as a baby bird

Så här heeeet är jag när jag släpar mitt sjuka själv till bibblan.

Lördag och sjukt duktiga jag har precis kommit till bibblan för en a little study session. Har en inlämningsuppgift som ska in på torsdag som jag verkligen vill få ur världen. Så den ska bli så klar som möjligt idag. Absolut senast i morgon.
Promenerade hit i vårsolen. Varför tar man alltid på sig för mycket kläder när man ska ut och gå ? Tänker alltid att det är så kallt, vilket det är de första 100 metrarna. Sedan så blev dunjacka, mössa och feta halsduken lite mycket, därför badade jag i svett när jag kom fram. Tog dessutom himla lång tid, då jag inte var supersugen att powerwalka mig själv till en sjö. En läxa lärd ?

Jaja, kom igen nu Foucault !

Alltid lika roligt

Åh, jag gillar det här med porttelefon. Speciellt när den fungerar dygnet runt och någon ringer på kl. 5:45. Först fattade jag inte ens vad det var som lätt. Ryckte till och trodde att det var brandlarmet. Sjukt nervös, har ju gasugn och blir alltid lite paranoid. Efter ett tag inser jag att det är telefonen, så jag går upp och då slutar den ringa. Stängde faktiskt av den efter det. Det är inte många som hunnit vara hemma och hos mig än och vet vart jag bor, så det kan inte varit någon jag kände. Idioter.

Kunde givetvis inte somna om sen, så jag har legat vaken sen dess. Har nu ätit frulle, ska hoppa i duschen och ta en promenad i det strålande solskenet upp till centralbiblioteket.

Time 2 study !

Bättre sent än aldrig

Såhär kul kan man ha med en massa flaskor efter några pints.
I höstas hade jag fyra
kamerasladdar. Någonstans på vägen och i alla flyttar har varenda en försvunnit. Så jag har haft en himla massa bilder på min kamera, speciellt från Glasgow som bara fått ligga kvar. Igår tröttnade jag, slängde upp ett statusinlägg på FB och frågade om någon hade. Finaste Ulrika i klassen hade några extra hemma som låg och slängde. Så hon hade tagit med sig en idag som jag fick. Blev helt varm och tackade himla mycket. Så nu har jag lagt upp alla bilder på iPhoto uploader, sjukt smidigt.

Har det hänt något fint för er idag ?

T.G.I Friday

Såhär såg jag ut idag, bombarjackan och pimpkedjan


Idag skiner solen i Göteborg och jag mår. Känns vårigt och fint. Dock är det inte många fik som hunnit ut med uteservering, om dom ens får ha det än. Iallafall så sitter jag just nu på Condeco med Bee och Josefine från min klass. Himla mysigt. Får besök av en massa brudar från klassen ikväll som vill se lägenheten så vi kombinerar det med ett par glas vin och hemmagjord pizza.
Trevlig helg hörrni !

Eftersom ni gillart

Så berättar jag gärna om dagens sista misär precis innan läggdags. Kom på kvart i tio att jag måste ju ha med en matlåda imorn, att köpa lunch är dyrt. Så jag ska fixa ihop lite matvete till mammas (från början brors) linsgryta som finns i frysen. Sätter på vattnet, kokar upp, har i matvetet och fortsätter glatt kolla på Sveriges värsta bilförare, som för övrigt verkligen äger. Kommer på när det är slut, att fan jag har ju matvete på spisen. Och såklart möts jag av en gräslig odör från köket och har nu kommit fram till att jag ibland hatar min gasspis. Sådär ja.
Nu säger vi godnatt med det. Imorgon beskriver jag den rättspsykiatriska undersökning jag gjorde idag för att tjäna hela 50 riksdaler.

Peace to the people !

Vem vet mest ? Inspiration

Denna bild fick Julia castad till Vem vet mest ? Positivt eller negativt ?
Fick lite inspiration av Karin
så när jag frukostkaffade med Julle imorse så berättade jag om Vem vet mest, frågeprogrammet på SVT1 och att man kan anmäla sig. Vi skrattade lite åt det, jag funderade lite och anmälde Julia. Anmälan var verkligen ingen särskild, man skulle mest fylla i vilka datum man kunde och sina personuppgifter. Men sist så ville dom ha en bild på en själv. Mycket speciellt, undrar vad som är bra och dåligt i detta fall ? Stereotypt nördigt utseende, eller att man är och ser ut som ett blåst fån. Kanske det riktigt "speciella", både utseende och hjärna. Något med Julia gillade dom i alla fall. Ringt till henne två gånger, IDAG. Det gick snabbt.
Lycka till JULLE !

Morgonstund har guld i mun. Eller ?

När klockan ringde klockan 7.20 imorse var sängen så skön att det knullade i hela kroppen. Det var med stor viljestyrka som jag efter 25 minuters znoosande lyckades släpa min lilla arma trötta kropp in i duschen. Speciellt svårt var det då jag börjar 13.15 och alltså går upp så här tidigt, frivilligt ! Men det var en bra idé att träffa Julle på en morgonkaffe, dels för att det är mysigt och ger en alltid lika bra start på dagen, men också för disciplinens skull. Sitter nu i bibblan och tänker att jag ska försöka läsa lite.
Helgen innehåller plugg för min del, hur är det för er ?!

Så får det vara

Bjuder på första Photo Booth-bilden, eller den första som ser okej ut.
Eh, städat, lagat mat och just nu tvättar jag. Gillar onsdagar. Verkligen. Pluggat har jag gjort också, kanske inte så mycket som jag borde men så är det alltid. Morgondagen får bjuda på mer plugg, ska masa mig upp och dra en morgonkaffe med Julle och Mathilda vid 9. Ska disciplinera mig själv och plugga fram till föreläsningen 13.15. Avslutar den långa dagen med en rättspsykiatrisk undersökning som jag får 50 spänn för. Värt.
Hänga tvätt, vänta på att den ska torka, sen sova. Gillar er.

Snön har börjat smälta bort och igår hörde jag en fågel kvittra

Är det du, våren ?! Vore himla skönt i så fall. Trött på att bara klä sig i vinteranpassade kläder, trött på att skorna ser batikmönstrade ut efter en tur till skolan på grund av allt salt, trött på att halka och kana runt på väg till vagnen och sjukt trött på allt. Så det känns bra att det värsta islagret smält bort på gångbanan till vagnen, att solen har lyst med sin närvaro i flera dagar och att jag kan ha min kappa igen.
I helgen var tjejmaffian här, kom från alla håll och kanter. Trevligt, tyvärr gick helgen så himla snabbt och fick inte spendera så mycket tid som jag velat med några, betydligt mer med andra. Emma hade får lön, det märktes och jag levde i himmelriket när jag agerade personal shopper åt henne under tre dagar. 2500 kr fattigare, men ändå så rik. Jag vet vad jag borde jobba med, kanske ska lägga ner läsandet av Foucault, hoppa av och börja om. Gör om, gör rätt ?
Jag vågar inte.

RSS 2.0