Lillejul

Igår drog vi ihop gamla gänget. Det var grabbarna som stog för planerna och det var glöggkväll med klappjakt hemma hos Berra. Alla skulle köpa två klappar var för en 50-lapp styck och ta med sig lite glögg. Sen blev det lite missförstånd och förseningar men efter att ha tillbringat nån timme på Woodhall Inn, SKoghalls skönhet, pizzerian, så fick vi ta en sväng med bilen och köpa pepparkakor, russin och juleskum.

Sen drack vi glögg och snackade galna saker i ett par timmar i väntan på att alla skulle ramla in med paket. Sen så blev spänningen olidlig och klappjakten satte igång. Detta är Z:s idé. Man går varvet runt och alla får välja först ett paket och sen ett till. Himla orättvist tycker ni eftersom den som är sist får paketen som ingen vill ha. Men vänta lite, en tärning ska med in i leken också. Klockan sätts på 15 minuter sen går tärningen varvet runt tills klockan ringer. Varje gång någon får 1 eller 6 får den ta en julklapp av någon annan som den vill ha. Men man får aldrig ta den sista av någon, så alla går hem med minst en.

Med mest killar i leken gick multiverktyget och kofoten varm mellan ägare. Även chokladasken fick byta hand många gånger. Tjejerna bråkade om hjärtpastan medan några av killarna ville gå hem med den rosa kaffekoppen med Dramaqueen-tryck. Himla givande kväll och den sista minuten med tärningen var galen. Jesper fick behålla koppen, Paula vann pastan, Julia fick tillbaka chokladen och Limpan vann döskalleiskuberna från Carro på sista slaget. Själv fick jag toapapper med sagor på som jag bytte mot glitterpennor av Silfver. Modetidningen fick jag av Kim som var nöjd med kofoten och toaborsten.

Martin var speciellt nöjd med sina julklappar.


Kort och gott en mycket lyckad kväll som förhoppningsvis blir en tradition. Jag blir lite varm i hjärtat när man umgås med de gamla godingarna. Finns inga bättre !

GOD JUL !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0